Μεγάλος φόβος κι ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία με τη χώρα σήμερα να ανακοινώνει πως περισσότερες περιοχές της Αγγλίας θα τεθούν υπό αυστηρότερους περιορισμούς κατά της Covid-19, καθώς ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα.

«Τα Μίντλαντς, τμήματα στα βορειοδυτικά και στα νοτιοδυτικά μετακινούνται στο επίπεδο 4, από αύριο, στις 00.01 τοπική ώρα, όπου οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Στο επίπεδο 4, οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία πάνω από 21.000 άνθρωποι μολυσμένοι από τον ιό», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε «Δυστυχώς, αυτή η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και τα κρούσματα διπλασιάζονται γρήγορα. Είναι, επομένως, απαραίτητο να εντάξουμε μια ευρύτερη περιοχή στο επίπεδο 4».

Ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων θανάτων μετά τις 24 Απριλίου

Τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων μετά τις 24 Απριλίου, κατέγραψε σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, με 981 ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, με 50.023 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες.