Το τζίντζερ είναι ένα πανίσχυρο φυτό, το οποίο προέρχεται από την Ινδοκίνα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του superfood είναι ευρέως γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Μεταξύ άλλων, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στην θεραπεία του έλκους και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στην καύση λίπους. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αποτελεί φυσικό γιατρικό κατά της γρίπης. Παρακάτω θα βρείτε 5 ροφήματα με κύριο συστατικό το superfood, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τώρα που λόγω της πανδημίας είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.
1.Ginger Tea
Υλικά:
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- Μέλι (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Βράζετε το νερό.
- Προσθέστε το τζίντζερ στο νερό και αφήστε το να καθίσει για 4 έως 5 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξετε το τσάι, καθώς το ρίχνετε σε ένα φλιτζάνι.
- Προσθέστε το μέλι.
2. Zesty Ginger Latte
Υλικά:
- Τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό lime
Εκτέλεση:
- Βράζετε ένα φλιτζάνι νερό.
- Προσθέστε λίγο τριμμένο ginger, αφήνοντάς το να βυθιστεί για περίπου πέντε λεπτά.
- Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό lime.
3. Ρόφημα τζίντζερ με κουρκουμά
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Μια πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
- Χτυπήστε ελαφρά το κουρκουμά, το ginger και την κανέλα, προσθέτοντας το μέλι.
- Ρίχνετε το ρόφημα στην αγαπημένη σας κούπα και πασπαλίζετε με πιπέρι.
4. Τσάι τζίντζερ με βότανα και εσπεριδοειδή
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
- 70 γραμμ. φύλλα μέντας
- 1 πρέζα κάρδαμο
- 90 ml χυμό λεμονιού
- 60 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλιά πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουίζα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε στο μπλέντερ το τζίντζερ, τα φύλλα μέντας και το κάρδαμο.
- Βράζετε το νερό και το βάζετε σε μια κανάτα μαζί με το μείγμα του τζίντζερ, μέντας και κάρδαμου.
- Προαιρετικά προσθέτετε πράσινο τσάι.
- Σκεπάζετε την κανάτα και αφήνετε για 30 λεπτά.
- Περνάτε το τσάι από ένα σουρωτήρι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα.
- Σερβίρετε με ένα κουταλάκι μέλι.
Από την Βαλαμβάνου Εύα