Θα έχετε ακούσει πολλά για το ζεστό και το κρύο νερό και τα οφέλη τους στον οργανισμό. Η καλύτερη περίπτωση το πρωί που ξυπνάτε είναι να μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα. Όχι βραστό όμως γιατί μπορεί να κάνετε ζημιά στο λαιμό σας και στο στόμα σας. Ας δούμε τα όμως που ωφελεί ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Το ζεστό νερό βοηθά στην καθαρισμό του εντέρου και στην καλή λειτουργία του. Βοηθά στο αδυνάτισμα όχι από μόνο του βέβαια, αλλά σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή. Πιείτε κάθε πρωί ένα ζεστό ποτήρι νερό με λεμόνι και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά την διάρκεια της ημέρας.
Βοηθά στο κρυολόγημα. Το ζεστό νερό είναι σύμμαχος για να καταπολεμήσετε το κρύωμα και την βουλωμένη μύτη. Βοηθά στην αποβολή της βλέννας και στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης.
Είναι ιδανικό για τα δόντια, το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για την στοματική κοιλότητα και δεν δημιουργεί πόνους όπως το κρύο και το καυτό νερό. Η κατανάλωση ζεστού νερού μετά από ένα λιπαρό γεύμα βοηθά στη γαλακτωματοποίηση των λιπών, καθιστώντας τα πιο εύπεπτα. Πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι και θα δείτε βελτίωση στη λειτουργία του πεπτικού.
Βοηθά στην αποβολή τοξινών. Το ζεστό νερό ενισχύει την εφίδρωση και έχουμε μέγιστη αποβολή τοξινών.
Η κατανάλωση ζεστού νερού πριν τον ύπνο λειτουργεί χαλαρωτικά και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα και καλύτερα και το πρωί να ξυπνήσετε αναζωογονημένοι.