Ενώ μαθαίνουμε αρκετά ιστορικά γεγονότα στο σχολείο, υπάρχουν μερικά που παραείναι περίεργα για να υπάρχουν στα σχολικά βιβλία, όπως για παράδειγμα ότι  ο Σέρβος κατάσκοπος Πόποφ ενέπνευσε τον πράκτορα 007.

Ντούσαν Πόποφ
Το FBI αγνόησε τα στοιχεία που υποδείκνυαν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ επειδή δεν εμπιστευόταν τον Σέρβο διπλό κατάσκοπο Ντούσαν Πόποφ, εξαιτίας του ακόλαστου βίου του. Ο Πόποφ, ο οποίος λέγεται ότι ενέπνευσε τον πράκτορα 007, ήταν γνωστός για την ασυδοσία του και τις αναρίθμητες ερωτοδουλειές του κατά τη διάρκεια των αποστολών του. Η γιουγκοσλαβική υπηρεσία πληροφοριών τού είχε δώσει το κωδικό όνομα «Ντούσκο», οι Γερμανοί αναφερόντουσαν σε αυτόν ως «Ιβάν», και η βρετανική MI5 τον αποκαλούσε «Τρίκυκλο» επειδή ήταν επικεφαλής μιας ομάδας τριών διπλών πρακτόρων.

Βενιαμίν Φραγκλίνος
Κατά την μετατροπή του σπιτιού του σε μουσείο, οι ερευνητές έκαναν μια φρικτή ανακάλυψη στο υπόγειο του. Βρήκαν 10 πτώματα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν πως ήταν κατά συρροή δολοφόνος. Τελικά αποδείχτηκε ότι τα πτώματα χρησιμοποιήθηκαν σε ανατομικές μελέτες που έκανε ένας στενός του φίλος.

Αβραάμ Λίνκολν
“Υπάρχει μία φυσική διαφορά ανάμεσα στη φυλή των λευκών και τη φυλή των μαύρων, η οποία πιστεύω ότι θα απαγορεύει για πάντα στις δύο φυλές να συμβιώσουν με όρους κοινωνικής και πολιτικής ισότητας. Πρέπει να υπάρχει η θέση του ανώτερου και η θέση του κατώτερου. Κι εγώ, όπως κάθε άλλος, προτιμώ η ανώτερη θέση να εκχωρηθεί στη λευκή φυλή” είχε δηλώσει ο Αβραάμ Λίνκολν σε ομιλία του, το 1858, μόλις τρία χρόνια πριν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ και επτά χρόνια πριν συμβάλει αποφασιστικά στην υιοθέτηση της περίφημης 13ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, με την οποία καταργήθηκε η δουλεία!

Ο μυθοποιημένος σήμερα ηγέτης λέγεται ότι προχώρησε στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, όχι για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά για να μην διασπαστούν οι Η.Π.Α..

Ρόναλντ Ρέιγκαν
Πριν γίνει πολιτικός, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν ηθοποιός. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά αυτό που πολλοί οπαδοί ή επικριτές του ίσως να μην γνωρίζουν είναι ότι ότι μια ηθοποιός, με την επωνυμία Σελέν Γουόλτερς, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ρέιγκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Οι λεπτομέρειες του περιστατικού περιγράφηκαν σε ένα βιβλίο του 1991, με τον Ρέιγκαν να μην παραδέχεται αλλά και να μην αρνείται τίποτα.

Αλ Καπόνε
Όταν ο Αλ Καπόνε βγήκε από το Αλκατράζ η υγεία ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, λόγω της σύφιλης. Το 1946 ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι η νοητική του κατάσταση ήταν ίδια με ενός 12χρονου παιδιού.