Προς μεγάλη δυσαρέσκεια των τοπικών συντηρητών, το αλλοτινό σπίτι του διαβόητου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε στο Palm Island του Μαϊάμι Μπιτς, αποτελεί πλέον παρελθόν, με τις τοπικές αρχές να παίρνουν την απόφαση για την κατεδάφισή του.

Η παραθαλάσσια έπαυλη ισπανικού στυλ, που βρισκόταν στη διεύθυνση 93 Palm Ave., χτίστηκε το 1922 και περιήλθε στην ιδιοκτησία του διαβόητου γκάνγκστερ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης.

Η σύζυγος του Καπόνε, Μέι, το πούλησε το 1952, πέντε χρόνια μετά το θάνατό του, με το ακίνητο να αλλάζει και άλλες φορές χέρια μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι Μπιτς

Αλ Καπόνε: «Σπαρακτικό το να γκρεμίζεται ένα κομμάτι της ιστορίας μας», αναφέρουν συντηρητές για το σπίτι του γκάνγκστερ

Σύμφωνα με το local10.com, η πολυτελής κατοικία ανακαινίστηκε το 2018, διατηρώντας το αρχιτεκτονικό στιλ που είχε από την κατασκευή της.

Ωστόσο, και ενώ το Συμβούλιο Ιστορικής Διατήρησης του Μαϊάμι βρισκόταν στη διαδικασία της αξιολόγησης για πιθανό χαρακτηρισμό της έπαυλης ως ιστορικό μνημείο, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος πολιτειακός νόμος που επέτρεψε την κατεδάφιση του ακινήτου, με τη σύμφωνη γνώμη του τωρινού ιδιοκτήτη του.

Τοπικοί συντηρητές που μίλησαν στο Local 10 News εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου.

«Παρόλο που περιμέναμε ότι η κατεδάφιση θα γινόταν, εξακολουθεί να είναι σπαρακτικό να βλέπουμε αυτό το πραγματικά σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας να γκρεμίζεται και να κατεδαφίζεται με μπουλντόζα», είπαν.

Διαβάστε ακόμη: