Το 2020 αποτέλεσε μία χρονιά γεμάτη ανατροπές και δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινηςδραστηριότητας, με την πανδημική κρίση, την εξέλιξη της κλιματικής κρίσης και την έξαρση των κινδύνων τουκυβερνοχώρου να απεικονίζουν ξεκάθαρα τη συνεχώς αυξανόμενη συνδεσιμότητα και αλληλεπίδραση τωνκινδύνων. Κλιματική κρίση, πανδημίες και κυβερνοεπιθέσεις κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα τωνκινδύνων που καλείται να διαχειριστεί το σύνολο του πλανήτη, όπως επιβεβαιώνουν διεθνείς αναφορές, αλλάκαι το AXA Future Risks Report που πρόσφατα δημοσίευσε ο Όμιλος AXA1.

Αναγνωρίζοντας τις προεκτάσεις που έχουν για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, η ΑΧΑ Ασφαλιστική σχεδίασε 3 νέες πρωτοβουλίες, κάθε μία από τις οποίες συνδέεται με τις ανάγκες προστασίας που προκύπτουν από τους 3 κορυφαίους ασφαλιστικούς κινδύνους του 2020.1.

Πανδημία και ασφάλιση επιχειρήσεων

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των επιπτώσεων που επιφέρει η πανδημία στη δραστηριότητα παραγωγικώνμονάδων της χώρας, αλλά και το αποτέλεσμα που επήλθε από αυτό το γεγονός στη μείωση των κινδύνων, η ΑΧΑΑ σφαλιστική επιλέγει να προχωρήσει σε μείωση του τιμολογίου των προγραμμάτων ασφάλισης Αστικής Έυθύνης Μικρομεσαίων Έπιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε επιχειρηματικούς τομείς που έχουνπληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση του κύκλου εργασιών τους. Συγκεκριμένα, θα δίνεται έκπτωση 20% σταασφάλιστρα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, των χώρων εστίασης καιψυχαγωγίας, και έκπτωση 10% αντίστοιχα στις επιχειρήσεις εκπαίδευσης και χονδρικού – λιανικού εμπορίου.

 Κλιματική κρίση και ασφάλιση κατοικίας

Η αυξανόμενη παγκόσμια ανησυχία για το κλίμα και οι δεσμεύσεις των κρατών για μειώσεις των εκπομπών τουδιοξειδίου του άνθρακα δεν έχουν συγκρατήσει, μέχρι στιγμής, την άνοδο της θερμοκρασίας στο στόχο του +1.5°C (βαθμού Κελσίου) έως το 2100 και η κλιματική κρίση αποτελεί, πλέον, σταθερά έναν από τους σοβαρότερουςκινδύνους για τον άνθρωπο και το σύνολο της δραστηριότητάς του. Η Ελλάδα στηρίζει το στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μείωση τουλάχιστον 27% στη χρήση πρωτογενούς ενέργειας και υιοθετεί μία σειρά μέτρων ενεργειακής απόδοσης, στα οποία εντάσσεται και το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ

 

. Cyber risks και ασφάλιση επιχείρησης

Η επιβεβαιωμένη, πλέον, αύξηση των διαδικτυακών επιθέσεων, ειδικά μετά και τη ραγδαία αύξηση πουεπέφερε η επιδημιολογική κρίση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθιστά αδιαμφησβήτητα τον κίνδυνο Cyberμεταξύ των κορυφαίων του κόσμου που ασφαλώς χρήζει αντιμετώπισης. Μέσω του προγράμματος Cyber Risk,που πρόσφατα λάνσαρε η ΑΧΑ Ασφαλιστική, προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ολοκληρωμένο πλαίσιοπροστασίας έναντι αυτών των κινδύνων, προφυλάσσοντας την βιωσιμότητά τους, την εύρυθμη λειτουργίατους, την εταιρική φήμη τους και τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και των πελατών της, σεπερίπτωση παραβίασης των συστημάτων της και απώλειας των δεδομένων της.