Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι επικράτησε η λογική.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε το 2021. «Οι λογικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτρεψαν τις προσπάθειες κατά της Τουρκίας. Υπάρχει μια προσδοκία πως τον Μάρτιο του 2021 ως θα συζητηθούν τα θέματα αυτά. Δεν υπάρχει δυνατοτητα να αποφασιστεί και τότε κάτι. Σε αυτή την περίοδο η ΕΕ πρέπει να μας δώσει αυτά που δικαιούμαστε. Απο την απελευθέρωση της βίζας μέχρι και την τελωνειακή ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μεροληπτική στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας.

«Η Τουρκία απορρίπτει τη «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης και 11η Δεκεμβρίου και καλεί την ΕΕ να ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής στη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε πως η διάσκεψη, την οποία προτείνει, με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θαλάσσια ζητήματα στην περιοχή και πρόσθεσε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις. Κάλεσε την ΕΕ να ενεργεί «με αρχές, στρατηγικά και με ορθή κρίση».