Οι μετοχές της CVC Capital Partners κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο στο Άμστερνταμ κατά το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο εισαγωγής στο χρηματιστήριο ενός από τα μεγαλύτερα funds ιδιωτικών κεφαλαίων της Ευρώπης με τη δημόσια προσφορά των 2 δισ. ευρώ να υπερκαλύπτεται.

Στο άνοιγμα στο Άμστερνταμ, η μετοχή σημείωσε νωρίτερα άλμα έως και 24% από την τιμή της δημόσιας εγγραφής των 14 ευρώ, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση για IPO άνω του 1 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Το ισχυρό ντεμπούτο της εταιρείας αναμένεται να αναζωογονήσει το υποτονικό κλίμα της ευρωπαϊκής αγοράς IPO, η οποία έχει βαλτώσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι εταιρείες υπολογίζεται ότι έχουν αντλήσει περίπου 8,6 δισ. δολάρια μέσω εισαγωγών φέτος, ποσό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο του 2023.

«Η εισαγωγή της CVC είναι καλή για το κλίμα των IPO και φαίνεται ότι υπάρχει αρκετό διεθνές ενδιαφέρον, δήλωσε ο Corne van Zeijl, στρατηγικός αναλυτής της Cardano Asset Management.

Η CVC αύξησε το μέγεθος της προσφοράς κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ την Πέμπτη, σε μια ένδειξη της ισχυρής ζήτησης των επενδυτών για μια εισαγωγή η οποία είχε αναβληθεί τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της αστάθειας των αγορών.

Η επενδυτική εταιρεία Blue Owl Capital Inc., η οποία κατέχει ήδη μερίδιο στην CVC, αγόρασε το 10% των μετοχών στην προσφορά.

Το επόμενο τεστ για τις νέες εισαγωγές έρχεται την επόμενη εβδομάδα, όταν η ισπανική εταιρεία αρωμάτων και καλλυντικών Puig Brands SA θα προχωρήσει σε ΑΜΚ αξίας 2,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: