Φουντώνει πάλι η συζήτηση για τις συνθήκες που πέρασε τις τελευταίες στιγμές και εντέλει απεβίωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σε συνέντευξή του στο ESPN, ο πρώην συμπαίκτης του Αργεντινού θρύλου, Όσκαρ Ρουτζέρι μετέφερε ατάκα της τέως συζύγου του, Κλαούντια Βιγιαφάνιε, που επιβεβαιώνει την άσχημη κατάσταση που βρισκόταν εσχάτως.

«Χθες μίλησα με την Κλάουντια και μου είπε: “Φίλε, αν έμπαινες μέσα και έβλεπες πού πέθανε ο Ντιέγκο, θα πέθαινες κι εσύ’’. Δεν ξέρω αν είναι σωστό που το είπα, αλλά η Κλάουντια γνωρίζει πως το λέω από την καρδιά μου. Δεν ήθελα να την ρωτήσω κάτι περισσότερο. Πονάμε όλοι. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μαραντόνα, Μάριο Μπάουντρι, από την πλευρά του δήλωσε:

«Ήταν σε ένα απλό, μικρό δωμάτιο. Χωρίς μπάνιο. Υπήρχε ένα κρεβάτι και μια χημική τουαλέτα. Δεν υπήρχε καν χώρος για να σηκωθεί. Δεν υπήρχε τίποτα στο σπίτι για να τον φροντίσουν. Είναι θλιβερό ότι ο Ντιέγο έπρεπε να περάσει έτσι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Δεν του άξιζε να ζει έτσι».

Ο ψυχίατρος που παρακολουθούσε την υγεία του Μαραντόνα είχε συστήσει την ανάρρωση στο σπίτι, ζητώντας τη φροντίδα του να αναλάβουν εξειδικευμένοι νοσοκόμοι, με την υπόδειξη αυτοί να είναι άνδρες. Είχε ζητήσει, επίσης, να υπάρχει στο σπίτι επί 24ωρο ένα ασθενοφόρο. Φαίνεται πως πολλές από τις υποδείξεις του ψυχιάτρου δεν τηρήθηκαν.