Το άγαλμα του Λιονέλ Μέσι θα τοποθετηθεί δίπλα σε εκείνα δύο εκ των «θρύλων» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, των Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ, στο μουσείο της νοτιοαμερικανικής ομοσπονδίας, CONMEBOL.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Αργεντινής κατόρθωσε να… βγει από τη «σκιά» του Μαραντόνα, οδηγώντας την «αλπιτσελέστε» στην κατάκτηση του Μουντιάλ ύστερα από 36 χρόνια και λαμβάνοντας μία θέση στο «πάνθεον», μαζί με ιστορικές μορφές του αθλήματος.

Λιονέλ Μέσι.

Σήμερα (27/03), κρατώντας ένα αντίγραφο του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Λιονέλ Μέσι στάθηκε δίπλα στο άγαλμά του, κατά την τελετή που διοργανώθηκε για τα αποκαλυπτήρια στην έδρα της Νοτιοαμερικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στο Λουκ της Παραγουάης.

«Δεν το είχα ονειρευθεί, ούτε είχα σκεφθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Το όνειρό μου ήταν να απολαμβάνω αυτό που κάνω από παιδί, να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, να κάνω αυτό που πάντα αγαπούσα σε αυτή τη ζωή. Διένυσα πολύ δρόμο, προκειμένου να φθάσω έως εδώ. Πολλές αποφάσεις και ήττες. Όμως, πάντα κοιτούσα μπροστά και είχα θέσει ως στόχο έναν θρίαμβο, μία νίκη. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα, να παλεύεις για τα όνειρά σου. Όλα είναι δυνατά και να απολαμβάνεις το παιχνίδι, που είναι ό,τι ομορφότερο υπάρχει», τόνισε ο Αργεντινός «αστέρας».

Διαβάστε ακόμη: