Πολλοί είναι οι διάσημοι ηθοποιοί που είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν μεταξύ τους ή μετάνιωσαν που το έκαναν, δηλώνοντας μάλιστα πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να ξανασυνεργαστούν. Τα πράγματα βέβαια γίνονται ακόμα χειρότερα, όταν οι ηθοποιοί πρέπει να υποδυθούν το ζευγάρι στην μεγάλη οθόνη, καθώς δεν πρέπει να δείξουν τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, για να είναι πιο πιστευτή η μεταξύ τους σχέση.

Αξίζει βέβαια να πούμε ότι έχει τύχει να δούμε ζευγάρια στην μεγάλη οθόνη, όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς στο “Ημερολόγιο”, που ενώ δεν συμπαθιόντουσαν καθόλου, είχαν μεγάλη χημεία. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο να υπάρξει χημεία μεταξύ των ηθοποιών, με αποτέλεσμα η σχέση τους να μην έχει τόσο ενδιαφέρον και να δείχνει ψεύτικη.

Τζάρεντ Λέτο – Μάργκοτ Ρόμπι, Suicide Squad

Ο Λέτο ήταν μάλλον ο χειρότερος Τζόκερ που έχουμε δει σε ταινία, ο οποίος προκειμένου να μπει στο πετσί του ρόλου έκανε περίεργα δώρα στην συμπρωταγωνίστρια του Μάργκοτ Ρόμπι, όπως νεκρούς αρουραίους. Άρα, όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε καθόλου χημεία μεταξύ τους, και σύμφωνα με τον Ρόμπι, δεν είχαν κάνει ποτέ πρόβες εκτός κάμερας.

 

Ντακότα Τζόνσον – Τζέιμι Ντόρναν, 50 Αποχρώσεις του Γκρι

Για μια ταινία που υποτίθεται ότι το βασικό της στοιχείο είναι το πάθος μεταξύ των πρωταγωνιστών, η χημεία μεταξύ της Τζόνσον και του Ντόρναν ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Σίγουρα μερικές σκηνές ήταν άβολες και οι δύο ηθοποιοί δεν είχαν μεγάλη εμπειρία, ωστόσο φάνηκε ότι δεν συμπαθούσαν και πολύ ο ένας τον άλλο.

Ίντρις Έλμπα – Μπιγιόνσε, Ψύχωση

Η λέξη “μίσος” είναι πολύ βαριά για να περιγράψει τα συναισθήματα μεταξύ του Ίντρις Έλμπα και της Μπιγιόνσε στα γυρίσματα του μέτριου θρίλερ “Ψύχωση”, ωστόσο δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου χημεία μεταξύ των δύο, κάτι που φυσικά φάνηκε αρκετά και στην ταινία. Ο Έλμπα μάλιστα θεώρησε αρκετά περίεργο να φιλήσει την συμπρωταγωνίστρια του.

Μάρλον Μπράντο – Σοφία Λόρεν, Η κόμισσα απ’το Χόνγκ Κονγκ

Η Λόρεν και ο Μπράντο δεν είχαν καθόλου χημεία μεταξύ τους στην ταινία του 1967. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της Λόρεν, το μίσος της για τον Μπράντο ξεκίνησε όταν την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και του φώναξε να σταματήσει, κάτι που δημιούργησε ψυχρότητα μεταξύ τους – η οποία ήταν εμφανής στην ταινία.