Η «βόμβα» που έριξε ο Βασίλης Σπανούλης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και τους Ζήση και Μπουρούση. Οι τρεις τους σκέφτονται να επιστρέψουν στην «επίσημη αγαπημένη» για ένα τελευταίο τανγκό.

Αυτή τη στιγμή οι τρεις παίκτες απλά το σκέφτονται, δεν το έχουν ακόμα αποφασίσει κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Ένας βασικός είναι η κατάσταση των παικτών αυτών. Για παράδειγμα ο Kill Bill ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες σεζόν με σοβαρούς τραυματισμούς, ο δε Μπουρούσης δεν έχει ακόμη ομάδα την τρέχουσα σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, η συνύπαρξη αυτών των θρύλων της Εθνικής με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φαντάζει δύσκολη. Ο λόγος; Εφόσον οι Μπακς προχωρήσουν στα playoffs μοιάζει αδύνατο να ενισχύσει την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Βικτόρια του Καναδά από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου (τα playoffs του ΝΒΑ αρχίζουν 22 Μαΐου και οι τελικοί το αργότερο 8 Ιουλίου).

Για να υπάρξει μια τέτοια συστράτευση, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις. Κατ’ αρχάς επίκεινται εκλογές στην ΕΟΚ στις αρχές του 2021 και είναι άγνωστες οι βουλές της νέας διοίκησης (η υπάρχουσα, του Γιώργου Βασιλακόπουλου, είναι απόλυτα θετική, αλλά δεν θα κάνει κουμάντο τότε). Ουδείς μπορεί να αποκλείσει η διάδοχη κατάσταση να κρίνει πως απαιτείται η Εθνική να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να βασιστεί σε παιδιά που θα γίνουν το μέλλον της επίσημης αγαπημένης και δεν αποτελούν το ένδοξο παρελθόν της.

Σε αυτή την κουβέντα λόγο θα έχει φυσικά και ο προπονητής που θα αναλάβει να οδηγήσει την ελληνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Πιθανότατα όχι ο Ρικ Πιτίνο, αλλά αυτός που θα επιλέξουν οι νέοι διοικούντες.