Ονειρεμένη πρεμιέρα έκανε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League. Νίκησε 1-0 της Μαρσέιγ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο άνθρωπος της βραδιάς, αυτός που «ξεκλείδωσε» το ματς με τους Μασσαλούς, ήταν ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 85’ και με μια καρφωτή κεφαλιά στο 91′ μετά από ασίστ του Βαλμπουενά έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στους Πειραιώτες.

Ο Αιγύπτιος φορ βγήκε μπροστά σε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι και παρόλο που ήρθε από τον πάγκο έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Χασάν είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, το έχει αποδείξει άλλωστε και αποτελεί για τον Ολυμπιακό έναν καθοριστικό ποδοσφαιριστή. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος που αποκτήθηκε κατόπιν εισήγησης του Πορτογάλου τεχνικού, με τους «ερυθρόλευκους» να καταβάλλουν στην Μπράγκα 2,5 εκατ. ευρώ για να τον κρατήσουν με κανονική μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να διαθέτει τον καλύτερο επιθετικό του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όμως ο Χασάν είναι χωρίς αμφιβολία ο κορυφαίος «δεύτερος» επιθετικός στην Ελλάδα. Ο «Φαραώ» στατιστικά δεν φτάνει στα νούμερα του Μαροκινού συμπαίκτη του, όμως, πέρα από καταλυτικός, στα κομβικά ματς είναι και ένας δεινός εκτελεστής.

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του Χασάν

Ο Χασάν από το 2018 όταν και ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό μέχρι και σήμερα έχει εξαιρετικούς αριθμούς και πιθανότατα τη μεγαλύτερη συχνότητα σε γκολ, με βάση τα λεπτά που αγωνίζεται. Συνολικά ο Αιγύπτιος διεθνής έχει αγωνιστεί σε 57 παιχνίδια και έχει σκοράρει 25 τέρματα, με το ποσοστό του να «αγγίζει» το 44%. Το πλέον αξιοσημείωτο όμως είναι πως στατιστικά σκοράρει ένα γκολ κάθε 110 λεπτά συμμετοχής. Πραγματικά μοναδικός αριθμός για παίκτη που έρχεται από τον πάγκο.

Ο «Φαραώ» του Ολυμπιακού είναι ο απόλυτος παίκτης του προπονητή. Είναι πάντα εκεί όποτε τον χρειάζεται ο Μαρτίνς, πιστός στρατιώτης όσο καιρό αγωνίζεται στο λιμάνι. Έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, αλλά και στην εξαιρετική πορεία των «ερυθρόλευκων» στο Κύπελλο την περασμένη σεζόν. Πέρυσι στα playoff ήταν πρώτος σκόρερ με 4 γκολ σε 8 ματς, ενώ μαζί με το γκολ κόντρα στη Μαρσέιγ έχει σκοράρει αρκετά ματς που χαρίζει νίκες στον Ολυμπιακό.

Από την πρώτη σεζόν ο Αιγύπτιος έχει δείξει πόσο κομβικός είναι για τον Ολυμπιακό, με τέρματα που δίνουν τρίποντα, όπως αυτά με τον Πανιώνιο και τον Άρη. Και στην επιστροφή του, όμως, στο λιμάνι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο, αφού έχει δώσει πέρα από τη νίκη επί της Μαρσέιγ και τη νίκη στα play off επί του ΟΦΗ, αλλά και την πρόκριση πέρυσι στο Κύπελλο επί της Λαμίας.

Και στα ευρωπαϊκά ματς, όμως, είναι εκεί, αφού είναι αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς με την Ντιναμό Κιέβου (2-2) το 2019, ενώ έχει σκοράρει και στη νίκη επί της Ντουντελάνζ για τη φάση των ομίλων του Europa League.