Για να ξέρετε:

Πρώτον, παρά τις συνεχείς διαμεσολαβήσεις και τις πολιτικές παρεμβάσεις, (αποκαλύψαμε άλλωστε χθες τη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μαξίμου με Περιστέρη – Μυτιληναίο) οι εργολάβοι δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για τον ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα η εμβληματική παραχώρηση να παραμένει εγκλωβισμένη για όσο οι μεγάλοι κατασκευαστές αρνούνται να μοιράσουν το έργο, που εμπεριέχει και κατασκευαστικό αντικείμενο 1,7 δις., 2,2 δις. λένε οι εργολάβοι.

Θα τολμήσει άραγε το Υπ. Υποδομών του αναποφάσιστου Χρ. Σταικούρα να ανοίξει τους φακέλους των οικονομικών προσφορών που τους λιβανίζει από τον Μάιο;

Αντέχει άραγε το βάρος που θα υποστεί από τον χαμένο;

Για πόσο καιρό η πολιτεία θα είναι εγκλωβισμένη στη σύγκρουση δύο κορυφαίων μεγαλοεργολάβων;

Δεύτερον, ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα φέρεται αποφασισμένος, όπως μαθαίνω, όχι απλά να παραμείνει Ελλάδα αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του σε συγκεκριμένους τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι Τράπεζες, τα Σκουπίδια (όπου θα υπάρξει διεξοδική και σε βάθος δραστηριοποίηση), το Real Estate αλλά και οι Παραχωρήσεις, στις οποίες η θέση του ομίλου έχει ενισχύει ενώ διεκδικεί σε κοινοπραξία με τον Μυτιληναίο και τον ΒΟΑΚ!

Τρίτον, όπως μου λένε κορυφαίοι διαχειριστές ξένων οίκων, δύο είναι τα χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου που θα μέσα στο 2024 θα γράψουν ιστορία, το καθένα για τους δικούς του λόγους, που σε μεγάλο βαθμό είναι αντιληπτοί και κατανοητοί: Η Τρ. Πειραιώς, το placement της οποίας για το 27% των μετοχών επίκειται (και είναι εξασφαλισμένο για τους καλά γνωρίζοντες) και η ΔΕΗ που μετά την εξαγορά Enel και Κωτσόβολου όχι μόνο επεκτείνεται δυναμικά εντός και εκτός Ελλάδος εδραιώνοντας την κυριαρχία της, αλλά αναμένεται να προβεί και σε άλλες επιθετικές κινήσεις!

Διαβάστε ακόμη: