search

ΚΟΣΜΟΣ

3 στους 4 υπαλλήλους αναπτύσσουν σχέσεις με συναδέλφους σύμφωνα με νέα έρευνα

Αποδεικνύεται ότι 3 στους 4 ανθρώπους είχαν μια ρομαντική σχέση με κάποιον με τον οποίο συνεργάζονται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της LiveCareer σε δείγμα 1.100 εργαζομένων.

sxesigrafeio

Αποδεικνύεται ότι 3 στους 4 ανθρώπους είχαν μια ρομαντική σχέση με κάποιον με τον οποίο συνεργάζονται, σύμφωνα με έρευνα της LiveCareer σε δείγμα 1.100 εργαζομένων.

Αυτό “γενικά δεν είναι καλή ιδέα”, τονίζει ο Brandon Smith, ένας coach καριέρας γνωστός ως The Workplace Therapist. Αλλά η παρόρμηση είναι κατανοητή.

«Αν οι άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα, η δουλειά είναι κάπου που θα μπορούσες να το βρεις αυτό», λέει.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν όλους τους τρόπους με τους οποίους ένας ρομαντισμός στο χώρο εργασίας μπορεί να επιδεινωθεί, οι περισσότεροι το επιδοκιμάζουν.

Το 76% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν είναι κακό να βγαίνεις με έναν συνάδελφο και το 71% είπε ότι δεν είναι κακό να βγαίνεις με έναν διευθυντή.

Τα ειδύλλια στο χώρο εργασίας είναι γνωστό ότι μπορεί να αποβούν επικίνδυνα- το 67% των ερωτηθέντων είπε ότι γνώριζε έναν συνάδελφο που απάτησε τον σύντροφό τους με μια συνάδελφο.

Ακόμα κι αν κανένα από τα μέρη δεν είναι σε μια αφοσιωμένη σχέση, το ραντεβού με έναν συνάδελφο μπορεί να οδηγήσει σε ένταση.

«Οι άνθρωποι δεν μένουν για πάντα στις δουλειές τους», λέει ο Smith.

«Οι άνθρωποι προάγονται. Τι γίνεται αν ένα άτομο πάρει προαγωγή ένα και ένα όχι; Τι κάνει αυτό σε ένα ζευγάρι; Τι γίνεται αν ένα άτομο πάρει προαγωγή και βγαίνει με τον μάνατζέρ του; Αυτό κάνει αυτή την εικόνα πολύ λιγότερο σαφή».

Και οι περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να δουν αυτά τα προβλήματα να έρχονται. ,

Στην πραγματικότητα, ένα τεράστιο 75% των ερωτηθέντων είπε ότι τα ειδύλλια στο χώρο εργασίας οδηγούν σε ευνοιοκρατία και το 74% είπε ότι οδηγούν σε απώλεια παραγωγικότητας.

Γιατί λοιπόν η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με το να βγαίνει ραντεβού με αφεντικό ή συνάδελφο;

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η αισιοδοξία για την εύρεση ενός μακροχρόνιου συντρόφου.

Εξάλλου, το 73% των εργαζομένων δηλώνει ότι γνωρίζει κάποιον που γνώρισε τη σύζυγό τους στον χώρο εργασίας τους.

Εάν πρόκειται να προχωρήσετε σε έναν ρομαντικό δεσμό στο χώρο εργασίας, θα πρέπει να το κινηθείτε προσεκτικά τόσο μέσα όσο και έξω από το γραφείο.

Ακολουθούν δύο βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, σύμφωνα με τον Smith:

Κρατήστε τη σχέση σας εκτός γραφείου.

Εάν είστε στο ίδιο τμήμα, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. «Βρείτε τρόπους να αποστασιοποιηθείτε από τον συνάδελφό σας», λέει ο Smith. «Πρέπει πραγματικά να καταλήξετε σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο παιχνιδιού για το πώς θα είστε εξαιρετικά επαγγελματίες στη δουλειά».

Μιλήστε για τον χωρισμό.

Τουλάχιστον προσπαθήστε να μιλήσετε για το τι θα συνέβαινε στο δρόμο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. «Δεν είναι συναρπαστικό να το κάνεις, αλλά οι επιπτώσεις στην άλλη άκρη είναι χειρότερες», λέει.

Διαβάστε ακόμη: