Η Easyjet επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε 1.700 πτήσεις καθώς οι άνθρωποι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η αεροπορική εταιρεία κατήργησε πτήσεις κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, από και προς το αεροδρόμιο Gatwick.

Η Easyjet κατηγόρησε τον περιορισμένο εναέριο χώρο πάνω από την Ευρώπη και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίες προκαλούν τακτικές ακυρώσεις.

Η εταιρεία είπε ότι το 95% των επιβατών που επηρεάστηκαν είχαν επαναληφθεί κράτηση σε εναλλακτικές πτήσεις.

Σημειώνεται ότι η Easyjet ανακοίνωσε την απόφαση αυτή την ώρα που πολλά σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλία ετοιμάζονται να χωρίσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Ιούλιος έχει προγραμματιστεί να καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό αναχωρήσεων πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2019 πριν από την πανδημία του Covid, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

Ανέφερε ότι ο αριθμός των πτήσεων που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι 11% υψηλότερος από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Η Easyjet είπε ότι οι ακυρώσεις της αντιπροσωπεύουν περίπου το ισοδύναμο μιας ημέρας πτήσεων. Θα συνεχίσει να πραγματοποιεί περίπου 90.000 ταξίδια κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Εκπρόσωπος της Easyjet είπε ότι ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία αντιμετώπιζε «προβληματικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι», καθώς το κλείσιμο του ουκρανικού εναέριου χώρου λόγω του πολέμου της Ρωσίας προκάλεσε συμφόρηση στους ουρανούς και διέκοψε τις πτήσεις.

Είπαν επίσης ότι οι προγραμματισμένες απεργίες από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο.

«Έχουμε κάνει λοιπόν κάποιες προληπτικές προσαρμογές στο πρόγραμμά μας ενοποιώντας έναν μικρό αριθμό πτήσεων στο Gatwick, όπου έχουμε πολλαπλές καθημερινές συχνότητες, προκειμένου να βοηθήσουμε στην άμβλυνση αυτών των εξωτερικών προκλήσεων την ημέρα του ταξιδιού για τους πελάτες μας», είπε ο εκπρόσωπος .

«Οι πελάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάζονται ενημερώνονται, με το 95% των πελατών να έχει γίνει εκ νέου κράτηση σε μια εναλλακτική πτήση και όλοι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων.»

Διαβάστε περισσότερα