Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet αναμένει ότι θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς για τα κέρδη του έτους, ύστερα και από την άνοδο των προκρατήσεων για το καλοκαίρι αλλά και την ισχυρή ζήτηση για εισιτήρια το Πάσχα.

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη ανέφεραν αυξημένες κρατήσεις για το καλοκαίρι παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές. «Βλέπουμε συνεχιζόμενη ισχυρή δυναμική κρατήσεων το καλοκαίρι καθώς οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος  της εταιρείας Johan Lundgren.

Στον απόηχο της είδησης οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στη σημερινή συνεδρίαση. Οι προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη του έτους της easyJet ανέρχονται σε περίπου 260 εκατομμύρια στερλίνες (322,3 εκατομμύρια δολάρια). 

Η δυναμικότητα των επιβατών της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 40% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, ανέφερε, με το 99,8% των πτήσεων του Πάσχα να εκτελούνται παρά τις απεργίες των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα