Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στο Βέλγιο, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. 

Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

Οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν, φυσικά, να προβούν στη σύλληψή του πριν την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος, που ακολούθησε την άρση της ασυλίας του.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ 10 απείχαν.

Ο Χρυσαυγίτης, Γιάννης Λαγός, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του στις Βρυξέλλες και συνελήφθη ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να έρθει στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, λίγη ώρα μετά την έκδοση του εντάλματος για τη σύλληψή του ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να βγει από το σπίτι του, στο Βέλγιο, όμως απ’ έξω τον περίμεναν άνδρες των Βέλγικων Αρχών οι οποίοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής δεν μπήκε ποτέ στην φυλακή. Παράλληλα, έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013. Ο Γιάννης Λαγός είχε διαφύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες, την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.