Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Τρ. Πειραιώς για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που με τόση … θέρμη ανέδειξαν χθες το βράδυ τα οικονομικά και όχι μόνο ΜΜΕ, ήρθε να δώσει ένα τέλος στην αχαλίνωτη, άνευ προηγούμενου υποτιμητική κερδοσκοπία, απόρροια συστημάτων του χθες και κερδοσκόπων του σήμερα, που αποσκοπούσαν να διαμορφώσουν στην κοινή γνώμη και την χρηματιστηριακή αγορά μια ψευδή- επίπλαστη εικόνα για την τράπεζα, τους όρους της αύξησης, τη διοίκηση και τους επενδυτές!

Ο ευρύς κύκλος των κερδοσκόπων τη μια φορά έλεγε ότι το ΤΧΣ δεν θα πρέπει να μειώσει το ποσοστό του (τους έπιασε ο πόνος για τα συμφέροντα του δημοσίου!!!) κάτω του 33,4%, την άλλη ότι τα funds που θα μπούμε δεν είναι ποιοτικά και θα αδειάσουν μετοχές αμέσως μετά την είσοδο τους στην αύξησης, ενώ ακόμη τρομοκρατώντας το ευρύ κοινό «έπαιζαν» με τις ημερομηνίες του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μικροεπενδυτών!

Σήμερα λοιπόν, μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου οι αλήθειες αποκαθίστανται και η πραγματικότητα απλώνεται απτή στα μάτια της αγοράς και των μικροεπενδυτών!

Έτσι, η έγκριση του ενημερωτικού που αμφισβητούσαν έγινε!

Το ΤΧΣ παρά τα όσα υποστήριζαν και διέδιδαν συμφώνησε το ποσοστό του να πέσει από το 61% και να κινηθεί από 27%, όπως μόνο το Radar.gr είχε αποκαλύψει, μέχρι 33%, κάτω δηλαδή από την καταστατική μειοψηφία!
Το δικαίωμα προτίμησης των μικρομετόχων ισχύει χωρίς τους περιορισμούς που οι κερδοσκόποι και οι παπαγάλοι των πρώην διοικήσεων της τραπεζας  διέδιδαν!

Όσον αφορά τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου και το πόσο ποιοτικοί είναι οι επενδυτές που μπαίνουν τούτο καταδεικνύεται τόσο από τους υφιστάμενους διεθνείς επενδυτές οπως Πόλσον (265 εκατ.) και Μυτακίδης (40 εκατ.) που τοποθετούνται στην αύξηση με μεγάλα πόσα, καθώς και με το Helikon (75 εκατ)!

Σημειώνεται ότι σχετικά με τη συμμετοχή των παλαιών διεθνών μετόχων που διαχρονικά είχαν στηρίξει την τράπεζα, είχε υπάρξει προσυμφωνία συμμετοχής τους για λόγους αρχής, αλλά και ουσίας προκειμένου να επιτύχει η αύξηση μαμούθ που θα ξεπεράσει το 1,3 δις.,  η οποία τηρήθηκε!

Επιπροσθέτως όπως το Radar αποκάλυψε, στην αύξηση θα συμμετέχουν η Fidelity που πραγματοποιεί επιστροφή στη χώρα μας μετά από 12 χρόνια, η Blackrock, αλλά και το Νορβηγικό συνταξιοδοτικό κρατικό fund που

θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του και το οποίο δεν τοποθετείται συγκυριακά αλλά σε βάθος χρόνου!

Είναι επομένως προφανές πως το παιχνίδι των εξαπτέρυγων της πρώην διοίκησης γκρεμίστηκε εκκωφαντικά όπως και οι μεθοδεύσεις των κερδοσκοπικών συστημάτων!

Βέβαια, επειδή τους ξέρουμε, κάτι θα βρουν να πουν: πως Πόλσον, και Μυτακίδης είναι κερδοσκόποι και θα χώσουν τις μετοχές σε τρεις μήνες…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.