Μία από τις κορυφαίες στιγμές του περασμένου ελληνικού καλοκαιριού ήταν και το εντυπωσιακό show του Dior στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, όπου και παρουσίασε την νέα του Cruise Collection 2022.

Πριν από αυτό είχε προηγηθεί η καμπάνια του επίσης κορυφαίου γαλλικού οίκου, Louis Vuitton, στο νησί της Μήλου, όπου το σεληνιακό τοπίου του Σαρακήνικου έδωσε το ιδανικό φόντο για την luxury σειρά αποσκευών του brand.

10 Ελληνίδες φωτογράφοι ετοίμασαν τη νέα καμπάνια του Dior στην Μήλο

Η μαγευτική ενέργεια του νησιού της Μήλου και τα εκπληκτικά τοπία της έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας, αφού αυτή την φορά έγινε ο το σκηνικό της φωτογράφισης της νέας cruise καμπάνιας του οίκου Dior, αφού όπως φαίνεται η Maria Grazia Chiuri αποφάσισε να αφιερώσει την συγκεκριμένη συλλογή εξολοκλήρου στην χώρα μας, έχοντας συνδέσει τις δημιουργίες της με το ελληνικό φως, τα διάφανα νερά των Κυκλάδων και τα απόκοσμα τοπία της ελληνικής υπαίθρου.

10 Ελληνίδες φωτογράφοι ετοίμασαν τη νέα καμπάνια του Dior στην Μήλο

Dior: Δέκα Ελληνίδες φωτογράφοι 

Μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας σειρά ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων σε ένα εξαιρετικό concept: δέκα Ελληνίδες γυναίκες φωτογράφοι ανέλαβαν την φωτογράφιση της καμπάνιας, δίνοντας η καθεμιά το δικό της στίγμα και την προσωπική, καλλιτεχνική της οπτική. Οι Μάρα Δεσίπρη, Χριστίνα Δημητριάδη, Μαρίλια Φωτοπούλου, Έφη Γούση, Μαρία Κουτρούμπη, Δήμητρα Λαζαρίδου, Λία Ναλμπαντίδου, Ιωάννα Σακελλαράκη, Ria Mort και Όλγα Στεφάτου είναι το λαμπερό cast των φωτογράφων που συμμετείχαν στην τεράστια παραγωγή του Dior κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

10 Ελληνίδες φωτογράφοι ετοίμασαν τη νέα καμπάνια του Dior στην Μήλο

Μια συνεργασία με ιστορική σημασία για την ελληνική μόδα και την ελληνική τέχνη της φωτογραφίας, όχι μόνο, γιατί ο κορυφαίος ίσως οίκος του κόσμου, επέλεξε την Ελλάδα αλλά και Έλληνες φωτογράφους για την νέα του καμπάνια, αλλά κυρίως γιατί η κορυφαία αυτή καλλιτεχνική στιγμή ταυτίστηκε με την γυναικεία δημιουργικότητα και τις γυναίκες φωτογράφους, σε έναν χώρο που οι γυναίκες είθισται να είναι τα μοντέλα και όχι οι φωτογράφοι.