Ο Οίκος Dior επέλεξε την Αθήνα και το Καλλιμάρμαρο για να παρουσιάσει την Cruise 2022.

Με έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό και με επίκεντρο τη γυναίκα, η Creative Director, Maria Grazia Chiuri, ξετυλίγει την έμπνευσή της στον κόσμο της μόδας κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

dior-main1

Στο Καλλιμάρμαρο βρίσκονται 400 καλεσμένοι, ανάμεσά τους η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Ευγενία Νιάρχου, η πρωταγωνίστρια του «Γκαμπί της Βασίλισσας», αλλά και σχεδιαστές και fashion bloggers. Ωστόσο, ο Οίκος Dior έχει φροντίσει για τη live μετάδοση του σόου.

kallimarmaro-13

Στην αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο event του Dior στο Καλλιμάρμαρο βρισκόμαστε πλέον. Ηδη, η κοσμική Αθήνα, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου έχουν πάρει τις θέσεις τους στο εμβληματικό μνημείο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν το φαντασμαγορικό σόου. Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ ήταν από τις πρώτες που έφτασαν στο Καλλιμάρμαρο. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δίνει το παρών στην επίδειξη Cruise 22, που θα μεταφέρει το ελληνικό Kallos και Phos σε όλο τον κόσμο.

Δείτε στιγμιότυπα από την προσέλευση των προσκεκλημένων:

kallimarmaro-1

kallimarmaro-3

kallimarmaro-12

Η ελληνική δημιουργία που φόρεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

proedrosss

Σε μια συμβολική κίνηση στήριξης της εγχώριας μόδας και των εκπροσώπων της η κ. Σακελλαροπούλου επέλεξε να φορέσει μια δημιουργία του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή η οποία ετοιμάστηκε ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πρόκειται για ένα φόρεμα στις αποχρώσεις του μπλε, που συμβοζίζει το Αιγαίο, φτιαγμένο από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ που συμπληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου, με τεχνίτες από το οποίο συνεργάστηκε και ο Dior για την δημιουργία της νέας του συλλογής «Cruise 2022».

Να σημειώσουμε πως ο Χρήστος Κωσταρέλλος είναι ένας σχεδιαστής που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην βιωσιμότητα της μόδας, την ισορροπία δηλαδή μεταξύ παραγωγής και πρώτης ύλης, κατασκευάζει τα ενδύματα αποκλειστικά στην Ελλάδα και στηρίζει ένα κομμάτι της παραδοσιακής βιοτεχνίας και χειροτεχνίας.

Λίγα λόγια από τον Dior για τη συλλογή Cruise 2022

Με τη συλλογή Cruise 2022, ο Οίκος Dior αναδεικνύει τον πολιτισμό, το μεγαλείο και την κληρονομιά της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πολιτιστικό σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας. Με τους επιβλητικούς όγκους του, αυτός ο χώρος αναδεικνύει το προγονικό savoir-faire και εναρμονίζεται πλήρως με την έμπνευση της συλλογής, συνδυάζοντας τη δύναμη της κληρονομιάς και της σύγχρονης εφευρετικότητας. Παράλληλα, η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω τους πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.

Ακολουθώντας το πάθος της για διάδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς αποκλεισμούς, η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε -για τη συγκεκριμένη συλλογή του Dior- με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα με δεξιοτεχνία ανεκτίμητες τεχνικές και μεθόδους, συνδυάζοντας, για παράδειγμα, ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, η κουλτούρα της οποίας τοποθετείται στο σταυροδρόμι διαφορετικών χωρών (Γαλλία και Ιταλία), άντλησε την έμπνευσή της από τον κλασικό χιτώνα της Αρχαιότητας, που αποτελεί την απόλυτη έκφανση ενός ενδύματος και παράλληλα την πηγή στην οποία πάντα επιστρέφει.

O χιτώνας, που φέρνει στο νου τα αρχαία αγάλματα, είναι ένα απόλυτα απλό ένδυμα που τυλίγεται προσφέροντας κίνηση στο σώμα, ενώ παράλληλα το απελευθερώνει, αγκαλιάζοντας τις καμπύλες και τις κινήσεις του. Ο χιτώνας, που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri σε πολλά show, επανεφευρίσκεται και γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Ένα ένδυμα απλό και συνάμα πολύπλοκο, απελευθερώνει το σώμα από κάθε είδους περιορισμούς.