Ο γαλλικός Οίκος υψηλής ραπτικής προτείνει να πραγματοποιήσει στη χώρα μας την παρουσίαση της ειδικής συλλογής Resort 2022 η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ευρύτερα στην Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Οίκος θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, με στόχο να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν.

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα φιλοξενηθεί τελικά το πολυσυζητημένο ντεφιλέ του Dior. Ο εντυπωσιακός αυτός χώρος με την μεγάλη ιστορία, θα χρησιμοποιηθεί ως η φυσική «πασαρέλα» όπου στις 17 Ιουνίου θα παρουσιαστούν τα πολυτελή ρούχα της νέας κολεξιόν του κορυφαίου γαλλικού οίκου με τίτλο «Croisière 2022». Πρόκειται για μια συλλογή με έντονο ελληνικό άρωμα, επιλογή που οφείλεται στην επιθυμία του Dior να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Παράλληλα, τα μοντέλα του θα φωτογραφηθούν σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρα μας μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη.

Τα αιτήματα για την παραχώρηση των χώρων της επίδειξης αλλά και των φωτογραφήσεων έχουν ήδη καταθεθεί . Το θέμα του Καλλιμαρμάρου θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενώ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) είναι το αρμόδιο για να δώσει άδεια φωτοφγράφιση.

Για την ενδυματολογική ιστορία, υπενθυμίζεται πως 8 φορέματα του Christian Dior είχαν φωτογραφηθεί με φόντο τον Παρθενώνα από τον φακό του ιστορικού φωτογράφου Jean-Pierre Pedrazzini το 1951. Οι φωτογραφίες, για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτημα από τον Οίκο Dior προς το ΚΑΣ, με αναφορά τη φωτογράφιση του ΄51, έχουν ως στόχο την αναβίωση του ιστορικού αυτού γεγονότος που προέβαλε εκείνη την εποχή τη χώρα μας, στο διεθνές ακροατήριο.