Dior: Έμπνευση από το μυστικισμό. Στην αναδρομική έκθεση στο Παρίσι για την 70η επέτειο του οίκου Dior, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε ένα δωμάτιο αφιερωμένο στις ρίζες του Christian Dior, όπου μέσα υπήρχε κι ένα σκουριασμένο μεταλλικό αστέρι. Ο σχεδιαστής είχε πατήσει πάνω του ένα βράδυ του 1946, και το διάβασε ως σημάδι ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει τον δικό του οίκο ραπτικής. Ο Dior, ο οποίος ήταν πολύ προληπτικός και συμβουλευόταν τον μάντη του για όλες τις σημαντικές αποφάσεις, παρέμεινε πιστός στις ανώτερες υπερφυσικές δυνάμεις έως το τέλος της ζωής του.

Έμπνευση

Το μέλλον είναι τόσο ομιχλώδες για τη Maria Grazia Chiuri όσο και για τους υπόλοιπους από εμάς, εκεί όμως από ό,τι φαίνεται πιστεύει ότι οι κάρτες ταρώ μπορεί να έχουν μερικές απαντήσεις. Για αυτό και η ανοιξιάτικη συλλογή υψηλής ραπτικής της, είναι εμπνευσμένη από τις θρησκευτικές τέχνες και ιδιαίτερα από μια ταρώ του 15ου αιώνα σχεδιασμένη για τον Δούκα του Μιλάνου.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=jYOrGvVh7mk&feature=emb_logo

Για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν, η Chiuri συνεργάστηκε για ακόμα μια φορά με τον Ιταλό σκηνοθέτη Matteo Garrone σε μια πολυτελή ταινία μικρού μήκους, με τίτλο “Le Château du Tarot”, η οποία διηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που πηγαίνει σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης και συναντά μια σειρά συμβολικών μορφών σε ένα μυστηριώδες κάστρο.

Η ίδια η συλλογή είναι η Creative Director Maria Grazia Chiuri στο πιο μαγικό στοιχείο της. Τα απαλά πτυχωτα μεταξωτά παραμένουν πρωταρχικής σημασίας στη συλλογή, με κομψά διακοσμητικά στοιχεία που προσθέτουν μια εκλεπτυσμένη πολυτέλεια στην αιθέρια ιδιομορφία που είναι πλέον συνώνυμη με όλα τα πράγματα Dior. Το μπροκάρ είναι επίσης στο επίκεντρο, με μια βασιλική αίσθηση να περνάει μέσα από τη συλλογή σε συνδυασμό με δελεαστικές τιάρες και εικονογραφήσεις από τον Ρωμαίο καλλιτέχνη Pietro Ruffo.

Διαβάστε επίσης Οίκος Dior: Παρουσίασε την caro bag με 18.000 βελονιές