Τα παιδιά τους είναι non-binary ή τρανς. Κι εκείνοι είναι υποστηρικτικοί γονείς. Το τουίτερ είναι διχασμένο, όπως άλλωστε σε όλα τα θέματα. Κάποιοι σχολιαστές επαινούν την άνευ όρων αγάπη των συγκεκριμένων γονιών για τα συγκεκριμένα παιδιά, άλλοι παρουσιάζουν τα ντουέτα ως σύμβολο της κακής επιρροής του Χόλιγουντ στα κοινωνικά ήθη και έθιμα και ρίχνουν ανάθεμα, μίσος, κατάρες. Οι celebrities της λίστας που ακολουθεί αποδέχονται τα παιδιά τους όπως είναι, και αυτό είναι μια συγκινητική αλλά και ενθαρρυντική στάση για την LGBTQi+ κοινότητα.

Sade

Η τραγουδίστρια του Smooth Operator και του Your Love is King είναι μητέρα του 27χρονου Ιζαάκ Τέο Άντου, ο οποίος την ευχαρίστησε για την υποστήριξη κατά τη διαδικασία της φυλομετάβασής του σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2019. «Σε ευχαριστώ που έμεινες δίπλα μου αυτούς τους τελευταίους 6 μήνες, μαμά», έγραψε συνοδεύοντας μια φωτογραφία του να αγκαλιάζει τη Sade σε ένα εστιατόριο. «Σε ευχαριστώ που πάλεψες μαζί μου για να ολοκληρώσω τον άντρα που είμαι. Σε ευχαριστώ για την ενθάρρυνση όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, για την αγάπη που μου δίνεις. Η πιο αγνή καρδιά. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Queen of queens».

Ανέτ Μπένινγκ, Γουόρεν Μπίτι

Το μεγαλύτερο παιδί του ζεύγους, που έχει στο σύνολο τέσσερα παιδιά, το 2012 έκανε come out ως τρανς άνδρας. Ήταν 20 χρονών. Σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube αποκάλυψε ότι άρχισε την ορμονοθεραπεία στις αρχές της εφηβείας του. Ο Στίβεν Άιρα σήμερα είναι συγγραφέας, ποιητής και καθηγητής. Πρότυπό του ο Τρούμαν Καπότε. «Ο Στίβεν είναι επαναστάτης, μια ιδιοφυΐα, και ήρωάς μου, όπως είναι όλα μου τα παιδιά» δήλωνε ο Μπίτι το 2016, ενώ το 2023 η Μπένινγκ μίλησε για τον «απίστευτα λαμπρό» γιο της. 

Σαρλίζ Θερόν

Η Σαρλίζ Θερόν προστατεύει την ιδιωτικότητα των δύο παιδιών της, Τζάκσον και Όγκουστ, από τον τύπο και τη δημοσιότητα. Ωστόσο, έχει δηλώσει δημόσια την αμέριστη υποστήριξή της στην Τζάκσον. «Με κοίταξε όταν ήταν τριών ετών και είπε: “Δεν είμαι αγόρι! Ορίστε λοιπόν!”» περιέγραψε την ιστορία της Τζάκσον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2019. «Έχω δύο όμορφες κόρες, τις οποίες, όπως κάθε γονιός, θέλω να προστατεύσω και να τις δω να ευτυχούν. Γεννήθηκαν αυτό που είναι, και ακριβώς πού στον κόσμο θα βρουν τον εαυτό τους καθώς θα μεγαλώνουν και ποιοι θέλουν να γίνουν, δεν το αποφασίζω εγώ».

Σίνθια Νίξον

Η Μιράντα του Sex and the City, λεσβία η ίδια, είναι περήφανη γονέας ενός τρανς αγοριού, του Σάμιουελ ή Σεφ για τους φίλους. Το αποκάλυψε η ίδια το 2018 με ποστ στο Instagram. «Είμαι τόσο περήφανη για τον γιο μου Σάμιουελ Τζόζεφ Μόουζες (ονομάζεται Σεφ) που αποφοίτησε από το κολέγιο αυτόν τον μήνα» έγραψε στη λεζάντα. «Χαιρετίζω αυτόν και όλους όσοι σηματοδοτούν τη σημερινή #TransDayofAction». Κατά τη διάρκεια του podcast Homo Sapiens το 2020, η Νίξον ομολόγησε ότι, παρόλο που αρχικά «σκόνταφτε» με τις νέες αντωνυμίες που συνόδευαν τον γιο της, πλέον στέκεται πλήρως δίπλα του. «Μπορείς να προβάλεις ό,τι επιχειρήματα θέλεις» συμπλήρωσε. «Αλλά το γεγονός είναι ότι, ως γονιός, ως άνθρωπος, θα πρέπει να ακούς τι σου λένε οι άνθρωποι για τον εαυτό τους».

Cher

Ο γιος της Cher Τσαζ Μπόνο έκανε φυλομετάβαση το 2009, πολύ πριν τα θέματα γύρω από τους τρανς μπουν ακομπλεξάριστα στη δημόσια συζήτηση. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2020, η Cher ομολόγησε ότι αρχικά πάλεψε να αποδεχτεί την απόφαση του Τσαζ. Όμως «ο Τσαζ είναι τόσο ευτυχισμένος, τόσο απίστευτα ευτυχισμένος, και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα των ανθρώπων μαζί του» είπε. «Μιλάω με ανθρώπους στο τουίτερ, ή με ανθρώπους που κάνουν come out σε μένα, και τους λέω, “χαλαρώστε, και θα το ξεπεράσετε, θα το ξεπεράσουμε μαζί”».

Τζέιμι Λι Κέρτις

Τον Μάρτιο του 2022, η Τζέιμι Λι Κέρτις ευχήθηκε στην κόρη της Ρούμπι χρόνια πολλά στο Instagram και ζήτησε την προστασία των τρανς δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είμαι περήφανη και ευγνώμων που είμαι γονέας ενός τρανς παιδιού και στέλνω υποστήριξη σε όλες τις τρανς οικογένειες στις ΗΠΑ που στοχοποιούνται αυτή τη στιγμή από συντηρητικά νομοθετικά σώματα» έγραψε. «[…] Ορκίζομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου και το δικαίωμα ψήφου μου για να στηρίξω το παιδί μου και όλα τα παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν όπως είναι ελεύθερα». Η Ρούμπι εξέφρασε με τη σειρά της τις ευχαριστίες της και στους δύο θετούς γονείς της, Τζέιμι Λι και Κρίστοφερ Γκεστ, για την υποστήριξή τους.

Μάρσια Γκέι Χάρντεν

Είναι μητέρα όχι ενός αλλά τριών queer και τρανς παιδιών. Στον τηλεμαραθώνιο Drag Isn’t Dangerous του 2023, είπε: «Αυτό που με οδηγεί είναι ότι τα παιδιά μου είναι όλα queer. Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι μη δυαδικό. Ο γιος μου είναι γκέι. Το μικρότερο μου είναι fluid. Και ξέρετε, είναι τα παιδιά μου και με διδάσκουν κάθε μέρα».

Ναόμι Γουότς

Πολλές από τις αναρτήσεις της Γουότς στο Instagram είναι αφιερωμένες στην τρανς κόρη της Κάι. «Χρόνια πολλά, γλυκό μου αγγελούδι. Είσαι τα πάντα για μένα. Είμαι τόσο τυχερή που είμαι η μαμά σου. Συνεχίστε να χορεύετε και να δείχνετε στον κόσμο το δυναμικό και ένδοξο πνεύμα σας» έγραψε τον Δεκέμβριο το 2023 η ηθοποιός. Η Κάι είναι 15 χρονών και ένα από τα δύο παιδιά της Γουότς με τον Λίεβ Σράιμπερ. 

Sting

Το non-binary παιδί του Στινγκ και της Τρούντι Στάιλερ, ο Έλιοτ Σάμνερ, έγινε πρωτοσέλιδο για τον ρόλο του στη σειρά Ripley του Netflix. Ο Έλιοτ μίλησε για πρώτη φορά για την ταυτότητα φύλου του σε συνέντευξη του 2015, όπου εξηγούσε πως δεν ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. «Κανείς δεν με ρώτησε ποτέ» είπε. «Ήξεραν ήδη».

Διαβάστε ακόμη: