Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσέλαβε το πρώτο “non binary” άτομο ( σ.σ. Τα άτομα που δεν θεωρούν ότι είναι θηλυκά ή αρσενικά, αλλά και τα δύο ή κάπου ενδιάμεσα) και… draq queen σε υψηλή θέση ευθύνης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Πρόκειται για τον Σαμ Μπρίντον, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή βοηθού Γραμματέα καταλοίπων καυσίμων και αποβλήτων στο Γραφείο Πυρηνικής Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας.

Ο Μπρίντον, έκανε μια ανάρτηση στο LinkedIn, όπου αναφέρει ότι «πιστεύει πως θα είναι το «πρώτο άτομο με απροσδιόριστο φύλο στην ηγεσία της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σε αυτόν τον ρόλο θα κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν, να συμμετέχω στην προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων των πυρηνικών αποβλήτων του έθνους», είπε ο Μπρίντον. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω καινοτόμο σκέψη σε αυτόν τον κυβερνητικό ρόλο». Και συνεχίζει: «Ναι, ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο. Ναι, συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση. Ναι, είμαι έτοιμος να το αναλάβω. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο ενθουσιασμένος είμαι. Νευρικός, αλλά τόσο πολύ ενθουσιασμένος».

Οι αναπληρωτές βοηθοί γραμματείς στα γραφεία του Υπουργικού Συμβουλίου είναι συνήθως χαμηλόβαθμες θέσεις που δεν απαιτούν έγκριση από τη Γερουσία. ΄Εγινε περισσότερος γνωστός ο διορισμός του αφού ο λογαριασμός Twitter Libs of TikTok δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μπρίντον, όπου φορά τακούνια με το μοτίβο της αμερικανικής σημαίας και ένα φόρεμα με γκλίτερ και στρας, καθώς στεκόταν πάνω από τρία άτομα που έπαιζαν το ρόλο των σκύλων.Η φωτογραφία αυτή τράβηξε την προσοχή του κόσμου αλλά και την αρνητική κριτική κατά των LGBTQ.

Υψηλού επιπέδου σπουδές και… σεξουαλικά παιχνίδια 


Ο Μπρίντον, ο οποίος έχει μεταπτυχιακό από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) αναφέρει στο βιογραφικό του στο LinkedIn ότι εργάζεται για την «Επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων από τα πυρηνικά απόβλητα και την προστασία των νέων LGBTQ από την ConversionTherapy» (σ.σ. ψευδο-επιστημονική θεραπεία που επιχειρεί να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ομοφυλόφιλων ή transgender ατόμων χρησιμοποιώντας ψυχολογικές, σωματικές και πνευματικές μεθόδους).

Αυτή τη στιγμή απασχολείται ως διευθυντής παγκόσμιας πολιτικής στρατηγικής στην Deep Isolation, μια εταιρεία διάθεσης πυρηνικών αποβλήτων. Έχει επίσης εργαστεί για το Trevor Project, μια ομάδα που εργάζεται για την πρόληψη της αυτοκτονίας των ομοφυλόφιλων και των τρανς και επίσης στην καμπάνια «50 Bills 50 States», με στόχο την απαγόρευση της « Conversion Therapy».