Πριν από περίπου 9 μήνες, ο Pharrell Williams ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του ανδρικού τμήματος, του οίκου Louis Vuitton. Αν θυμάσαι, η είδηση αυτή είχε προκαλέσει έναν τεράστιο χαμό στον κόσμο της μόδας, και η αλήθεια είναι πως το hype γύρω από το όνομά του, δεν ήταν (καθόλου) αδικαιολόγητο, αν κρίνουμε από την πρώτη του συλλογή. Αποκορύφωμα αυτής; Μα φυσικά, η Speedy τσάντα.

Πιστή στο “exclusive” ύφος του οίκου, η κίτρινη Speedy τσάντα είναι ένα πραγματικό σύμβολο πολυτέλειας. Γεννήθηκε τη δεκαετία του 1930 με την ονομασία Express, ως μια μικρότερη έκδοση της ταξιδιωτικής τσάντας Keepall προκειμένου να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των γυναικών της εποχής, για μία εύχρηστη και πρακτική τσάντα.

Έκτοτε, αναβιώνει συνεχώς σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα και, αναμφίβολα, ένα τόσο εμβληματικό κομμάτι για τον οίκο δε θα μπορούσε να λείπει από το ντεμπούτο του Williams. Κάπως έτσι, η Speedy επαναπροσδιορίστηκε σε μια τόσο αποκλειστική έκδοση που είναι πρακτικά αδύνατο να την αποκτήσεις αν δεν έχεις πολλά μηδενικά στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Στην 40η έκδοσή της, ονομάστηκε Millionaire Speedy και ο λόγος είναι, ακριβώς, αυτός που φαντάζεσαι: αν δεν έχεις τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ, τότε αυτή η τσάντα είναι απρόσιτη.

1 εκατ. ευρώ για τη Louis Vuitton Speedy τσάντα δια χειρός Pharrell Williams

Η Millionaire Speedy αντικαθιστά τον περίφημο αδιάβροχο καμβά του αρχικού σχεδίου με δέρμα. Επιπλέον, στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή της είναι καλυμμένη με δέρμα κροκόδειλου και η πλαϊνή κλειδαριά είναι διακοσμημένη με διαμάντια.

LeBron James, Tyler The Creator και PJ Tucker έχουν, ήδη, φορέσει αυτή την τσάντα, αποδεικνύοντάς μας (για ακόμη μία φορά) πως το χρήμα δεν το λογαριάζουν, όταν πρόκειται για στυλ.

Tyler The Creator

Διαβάστε ακόμη: