Στα αρνητικά σχόλια που έκανε η Ισμήνη Καλέση για τη Ρένα Βλαχοπούλου, τοποθετήθηκαν τόσο η Ζωζώ Σαπουντζάκη, όσο και ο Μάκης Δελαπόρτας.

Συγκεκριμένα, η Ισμήνη Καλέση είχε δηλώσει ότι ήταν «αδιάφορο να παίζεις δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου, είχε ένα γυαλί μπροστά της. Το χτύπαγες, τοκ τοκ, αλλά δεν άκουγε τίποτα».

Οι δύο ηθοποιοί, των οποίων οι δρόμοι τους είχαν συναντηθεί με την αείμνηστη ηθοποιό, διαφώνησαν με τα λεγόμενα της Ισμήνης Καλέση.

Αρχικά, ο Μάκης Δελαπόρτας είπε: «Αυτό εγώ δεν το έχω ζήσει, ότι η Ρένα δεν ήταν επικοινωνιακή, δεν το έχω ξανακούσει. Εντάξει, το ακούσαμε κι αυτό, δεν ξέρω τι να πω. Εγώ έχω παίξει πολλές φορές με τη Ρένα, όλο το ελληνικό θέατρο έχει παίξει, αυτό δεν το ‘χουμε ακούσει».

Αναλυτικότερα, επισήμανε ότι η εμπειρία της με τη σπουδαία ηθοποιό ήταν τελείως διαφορετική από αυτήν που είχε περιγράψει η Ισμήνη Καλέση. «Ίσα-ίσα που η Ρένα βοηθούσε τους νέους ανθρώπους. Όχι απλά τους άκουγε, τους πούσαρε όταν έβλεπε ότι έχουν ταλέντο. Τι απρόσιτη; Η Ρένα ήταν μία απλή γυναίκα στο σπίτι της, στο καμαρίνι της, έπλεκε, δεν ήταν κάποια σταρ, ήταν αντι-στάρ. Στη σκηνή, βεβαίως, μεταμορφωνόταν», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι μετά από τόσα χρόνια δεν έχει σημασία, τονίζοντας παράλληλα τον καλό χαρακτήρα της Ρένας Βλαχοπούλου. «Τώρα αν συμπαθούσε την Ισμήνη ή αν είχαν κάποια διαφορά, δεν το ξέρω και δεν το έμαθα ποτέ. Ας μας το πει, αν και θα μου πεις: “Τι σημασία έχει τόσα χρόνια μετά;”. Ο καθένας κουβαλάει κάτι στην ψυχή του, στις αναμνήσεις του και έχει δικαίωμα να το λέει. Για τη Ρένα, όμως, εγώ δεν θέλω να ακούω άσχημα πράγματα, γιατί την έζησα και ήταν πραγματικά μια σπουδαία γυναίκα, μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους», σχολίασε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Από την πλευρά της, η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε για τη Ρένα Βλαχοπούλου με τα καλύτερα λόγια, περιγράφοντας όμως τις δυσάρεστες συνθήκες στις οποίες πέθανε. «Εγώ δεν απογοητεύτηκα ποτέ από τη Ρένα Βλαχοπούλου, με αγαπούσε πολύ από την αρχή. Λυπήθηκα πραγματικά που «έφυγε». Και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν σε ένα μπαρ στο υπόγειο και ήταν χάλια. Πόνεσα τόσο πολύ που την είδα, μια τέτοια αρτίστα καλή».

Ισμήνη Καλέση: Αδιάφορο το να παίζεις δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου, εγώ είχα απογοητευτεί

Η Ισμήνη Καλέση μίλησε για τη συνεργασία της με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που συνάντησε στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Όταν ρωτήθηκε για τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη συνεργασία τους, η ηθοποιός τόνισε ότι ήταν αδιάφορο και ότι η συμπεριφορά της την απογοήτευσε. «Αδιάφορο το να παίζεις δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου, είχε ένα γυαλί μπροστά της. Το χτύπαγες, τοκ τοκ, αλλά δεν άκουγε τίποτα» ανέφερε στην αρχή.Στην πορεία, η Ισμήνη Καλέση τόνισε: «Την ταινία την έκανε, κοίταζε τον εαυτό της πολύ, δεν είχε επαφή με τα υπόλοιπα. Ενώ στη “Γκαρσονιέρα για Δέκα” που ήταν ο Δαδήρα ο υπέροχος σκηνοθέτης και με είχε πάει ο Ανδρέας Φιλιππίδης… άλλοι άνθρωποι αυτοί δεν ξαναέρχονται. Εκεί είχαμε επικοινωνία γι’ αυτό είχε επιτυχία η ταινία. Γιατί πριν γυρίζουμε τη σκηνή πεθαίναμε στο γέλιο μεταξύ μας».

Πίσω στη συνεργασία της με τη Ρένα Βλαχοπούλου, η Ισμήνη Καλέση ανέφερε: «Εγώ με τη Βλαχοπούλου είχα απογοητευτεί. Δεν με αλλάζει όμως σαν άνθρωπο, την περνάω».

Διαβάστε ακόμη: