Η έξαρση του κορωνοϊού και της γρίπης προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία τις προηγούμενες ημέρες στους γονείς, με φόντο το άνοιγμα των σχολείων σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6» και αναφερόμενη στο θέμα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή έκανε έκκληση στους γονείς να μην φοβηθούν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Παράλληλα, εξήγησε πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβος για την επαναφορά στα σχολεία, καθώς αυτά αποτελούν έναν οργανωμένο χώρο όπου λαμβάνονται σειρά μέτρων. «Τώρα λοιπόν, οι ειδικοί μας δίνουν μια σειρά μέτρων, τα οποία είναι πια κεκτημένο μετά την πανδημία, δηλαδή ατομική καθαριότητα, χρήση αντισηπτικού όπου χρειάζεται, αερισμός των αιθουσών, αποφυγή άσκοπων συγχρωτισμού και εννοείται η παραμονή των παιδιών, όταν έχουμε συμπτώματα ιώσεων, στα σπίτια».

Σχετικά με το πρακτικό ζήτημα των απουσιών, η κυρία Μακρή επισήμανε ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος που ρυθμίζει το θέμα και δεν χρειάζεται να απασχολεί τους μαθητές και τους γονείς γιατί υπάρχει η σχετική μέριμνα από το Υπουργείο. Μάλιστα τόνισε πως «δεν προσμετρώνται οι απουσίες από ιώσεις, γρίπη, κορωνοϊού».

Διαβάστε ακόμη: