Αλλαγή στάσης από τον Ζεράρ Πικέ στην πρόταση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα για μείωση των αποδοχών του. Ο αρχηγός της Μπάρτσα, που δεν υπολογίζεται για βασικός στα πλάνα του Τσάβι, έκανε στροφή στα «θέλω του» και δήλωσε ότι λόγω του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι διατεθειμένος να παίξει φέτος… τσάμπα!

Στο θέμα του Πικέ αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ο ειδικός για θέματα Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Ρομέρο, ο οποίος τόνισε ότι ο Πικέ καλείται να μειώσει κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ τις αποδοχές του. Ο Τσάβι ουσιαστικά δεν τον υπολογίζει και ο Πικέ αυτή τη στιγμή αμείβεται με περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το ρεπορτάζ του Ισπανού δημοσιογράφου αναφέρει πως ο έμπειρος στόπερ όλο αυτό το διάστημα έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τη διοίκηση της ομάδας.

Η αδιάλλακτη στάση του να μη δεχθεί άλλη μείωση έχει αλλάξει πλήρως. Τώρα ο Πικέ εμφανίζεται πρόθυμος ακόμη και να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα χωρίς να παίρνει το παραμικρό στην τσέπη του. Κάτι βέβαια που πρακτικά δε γίνεται. Η διοίκηση Λαπόρτα συγχαίρει την αλλαγή στάσης του παίκτη όμως τον καλεί απλά να συζητήσουν μαζί μια γενναία μείωση και τίποτα παραπάνω. Θυμίζουμε πως ο Πικέ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Καταλανούς μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Όλα αυτά τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα ρεαλιστικά δεν της επιτρέπει άλλα μεταγραφικά ανοίγματα. Και αυτά που ήδη έχει πραγματοποιήσει είναι αρκετά. Η διοίκηση Λαπόρτα προσπαθεί να προσφέρει στον Τσάβι την καλύτερη δυνατή σύνθεση όμως αυτό προκαλεί παράλληλα ασφυξία στα ταμεία. Σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν έχουμε «γενναίες» αποχωρήσεις ή μειώσεις μισθών τα πράγματα στον σύλλογο θα είναι πολύ δύσκολα.

Εκτός του Πικέ, ανοιχτό παραμένει και το θέμα του Φράνκι Ντε Γιονγκ. Ο Ολλανδός επί της ουσίας δεν υπολογίζεται από τον Τσάβι όμως κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ και πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα παραμείνει με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που πληρώνεται σήμερα. Ή θα αποδεχθεί μία από τις προτάσεις των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.