«Βόμβα» μεγατόνων στη Μπαρτσελόνα, καθώς ο Ισπανός προπονητής ενημέρωσε τον Ζεράρ Πικέ πριν από περίπου δύο εβδομάδες πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του καταλανικού Τύπου.

Στη συνάντηση των δύο άλλοτε συμπαικτών, ο Τσάβι ξεκαθάρισε στον 35άχρονο στόπερ πως έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε πέρυσι στο σκέλος της φυσικής κατάστασης, αλλά και των παράλληλων επαγγελματικών υποχρεώσεών του, οι οποίες δεν τού επιτρέπουν να αφοσιωθεί απόλυτα στη Μπαρτσελόνα.

Ο Τσάβι πρότεινε στον Πικέ να αποχωρήσει οικειοθελώς έπειτα από δεκατέσσερα έτη στην ομάδα, χαρίζοντας χρήματα όπως έκανε πριν από μερικά χρόνια ο Κάρλες Πουγιόλ, καθώς την επόμενη σεζόν δε θα αγωνιζόταν σχεδόν καθόλου, επιλέγοντας να φέρει στη θέση του έναν αμυντικό… «πρώτης γραμμής» (εξετάζονται οι Κουντέ και Κουλιμπαλί).

Ο Πικέ… αιφνιδιάστηκε και υπογράμμισε πως θα προπονείται πολύ πιο σκληρά από εδώ και πέρα ώστε να βρει ξανά τη φόρμα του, αφήνοντας στην άκρη ένα μέρος από τις υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητές του εκτός γηπέδων.

Η συζήτηση δεν αποσαφήνισε πλήρως την κατάσταση και πλέον, ο λόγος περνά στον αθλητικό διευθυντή των «μπλαουγκράνα», Ματέου Αλεμάνι, ο οποίος θα πρέπει να βρει τη «χρυσή τομή» με τον Πικέ για να λύσει το συμβόλαιο που έχει έως το 2024 και παράλληλα να βρεθεί… λύση με τις οφειλές του ισπανικού συλλόγου προς το πρόσωπό του, ύψους περίπου 40.000.000€.