«Δύσκολες διαπραγματεύσεις» βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη για να «ξεμπλοκάρουν» τα ουκρανικά λιμάνια, όπου εκατομμύρια τόνοι σιτηρών δεν μπορούν, επί του παρόντος, να εξαχθούν στην Αφρική λόγω του ρωσικού αποκλεισμού στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τοποθετήθηκε προς τα μέλη της Αφρικανικής Ένωσης, μέσω βίντεο.

«Η επισιτιστική κρίση στον κόσμο, θα διαρκέσει όσο συνεχίζεται αυτός ο αποικιοκρατικός πόλεμος», τόνισε.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε, παράλληλα, πως η Αφρική είναι «όμηρος» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στην αγορά σιτηρών, μπλοκάροντας ποσότητες που προορίζονταν για την αφρικανική ήπειρο.

«Η Αφρική είναι όμηρος όσων άρχισαν τον πόλεμο εναντίον της χώρας μας», επεσήμανε ο κ. Ζελένσκι.

Κυρώσεις εναντίον της Μόσχας: Η Γερμανία κατέσχεσε τρία ακίνητα Ρώσου βουλευτή

Πρόκειται για βουλευτή της Κρατικής Δούμας, η οποία ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν τρία διαμερίσματα που ανήκουν στον βουλευτή της Κρατικής Δούμας και τη σύζυγό του, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων που έχουν υιοθετηθεί ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εισαγγελέα, Άννε Λάιντινγκ.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ ο ιδιοκτήτης, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, νοίκιαζε τα διαμερίσματα, εισπράττοντας έως και 3.500 ευρώ τον μήνα. Ο τραπεζικός λογαριασμός του, επίσης, θα «παγώσει».

Δε θα πραγματοποιηθεί έξωση των ενοίκων των διαμερισμάτων, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη διαμονή τους, καταβάλλοντας τα απαιτούμενα ενοίκια, πλέον, στο κράτος.

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων Ρώσου.

Στον εν λόγω βουλευτή έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις 23 Φεβρουαρίου, επειδή ψήφισε υπέρ της έκκλησης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Δύο από τα τρία διαμερίσματα ανήκουν στον Ρώσο βουλευτή και τη σύζυγό του, που ζει νόμιμα στο Μόναχο. Ιδιοκτήτης του τρίτου διαμερίσματος φέρεται μονάχα η σύζυγός του, η οποία είχε εισοδήματα από το εν λόγω διαμέρισμα.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, συνέχισαν να έχουν εισοδήματα από την ενοικίαση των διαμερισμάτων, παραβιάζοντας τον νόμο περί εξωτερικού εμπορίου, σε δύο και τρεις περιπτώσεις αντίστοιχα. Η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με την εισαγγελία.