Την δική της τραυματική εμπειρία μετέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση την οποία είχε δεχθεί κατά το παρελθόν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Δημαδάμα, αναφέρθηκε σε περιστατικό που της είχε συμβεί και αφορά σε παρενόχληση που είχε υποστεί από κομματικό στέλεχος. Η ίδια περιγράφοντας είπε πως της είχε συμβεί σε ασανσέρ από άτομο το οποίο τώρα έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Συμπλήρωσε ωστόσο πως δεν θα ήθελε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Να προσθέσουμε εδώ ότι οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται η κα. Δημαδάμα δεν προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Η παρενόχληση

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν. Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα» λέει η αρχικά η Ζέφη Δημαδάμα για την παρενόχληση.

«Όχι δεν είναι ενεργός στην πολιτική» διευκρίνισε. Όπως επισήμανε, «όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα επεξεργαστεί κάνεις για να πάει παρακάτω. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν και ποτέ παρά μόνο στην οικογένειά μου και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά».

Παράλληλα, πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Παραπολιτικά είχε δηλώσει για το θέμα:

«Ναι, έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν μια κάκιστη εμπειρία» λέει η Ζέφη Δημαδάμα. «Θα μιλήσω έξω από τα δόντια, γιατί νομίζω ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην τα στρογγυλεύουμε. Περίπου μία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήματά μου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναμε μαζί να επισκεφθούμε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για μια κομματική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας με στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγματικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας με τα πόδια…».

Την ίδια ώρα, σε κείμενό της που κυκλοφορεί σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα, αναφέρεται σε αυτό ακριβώς το περιστατικό, επ’ αφορμής των καταγγελιών που έκανε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η Ζέφη Δημαδάμα για την παρενόχληση που υπέστη, «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος», συμπληρώνοντας πως την αποκάλυψή της, συνόδευσαν όχι μόνο η συμπαράσταση αλλά και τα ειρωνικά και χαιρέκακα σχόλια.

«Η ‘ένδειξη συμπάθειας’ που δέχθηκα μέσα σε ασανσέρ, διότι έτσι βάφτισε, ο κύριος αυτός τη σεξουαλική παρενόχληση, ήταν κάτι για πολλούς και πολλές ‘φυσιολογικό’», γράφει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Τονίζει δε πως, τα σχόλια αυτά έγιναν γιατί: «ήμουν γυναίκα και ήμουν στην πολιτική και όχι στο σπίτι μου, γιατί είχα φιλοδοξίες και αυτό είναι απαγορευτικό για μια γυναίκα, γιατί δεν έγινε και τίποτε βρε αδερφέ… έτσι είναι οι άνδρες».