Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας, τόνισε ότι «πρέπει να σπάσουν οι θύλακες της προκλητικότητας» στα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «το 2008 δεν πρέπει και δεν μπορεί να επαναληφθεί», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε χθες να είχε φέρει στη Βουλή το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου και διερωτήθηκε γιατί δεν γίνεται συζήτηση για αυτό.

Ακόμη, ανάφερε πως έχει απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση για το γεγονός ότι φιλήσυχες  περιοχές έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του  αστυνομικού.

«Έχει την απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το γεγονός ότι φιλήσυχες γειτονιές της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και η ζωή αμέριμνων περιπατητών ή ακόμα και αστυνομικών. Εμείς είμαστε απέναντι στη βία διαχρονικά, θεωρούμε ότι η βία δεν πρέπει να απαντιέται με βία. Η βία παράγει βία και διαπαιδαγωγεί και αυτούς που την ασκούν και αυτούς που την υφίστανται, και αυτούς που την νομιμοποιούν, και αυτούς που την ανέχονται», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η χθεσινή επίθεση στον αστυνομικό είχε ως πρόθεση το θάνατό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους εκ των πραγμάτων όμως ήταν μια απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού. Και η ζωή του κάθε ανθρώπου, η αρτιμέλειά του και η ακεραιότητά του είναι πάνω από όλα, για τη δική μας παράταξη είναι το ύψιστο αγαθό».

Και πρόσθεσε «δεν θεωρώ ότι υπάρχει χούντα, θεωρώ όμως ότι υπάρχει κρίση δημοκρατίας από μια λειτουργούσα δημοκρατία στα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως τη θέλω, τη φαντάζομαι και την προσπαθώ εγώ τόσα χρόνια».

«Η βία είναι καταδικαστέα, η βία οδηγεί σε αδιέξοδο και η βία είναι το όπλο του ισχυρού έναντι των αδυνάμων για αυτό στην ιστορική διαδρομή η Αριστερά που εγώ εκπροσωπώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει είναι πάντα απέναντι στη βία», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.