Τα κρυπτονομίσματα εκτινάχθηκαν την Τετάρτη καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ άρχισαν να ενισχύονται ξανά, με την First Republic Bank να προσπαθεί να επιβιώσει.

Το Bitcoin σημείωσε άλμα 8% στα 29.828,25 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Αυτό βοήθησε να αυξηθεί και το Ethereum κατά 6% στα 1.957,02 δολάρια.

Και τα δύο περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης εξακολουθούν να είναι κάτω από τα βασικά επίπεδα των 30.000 και 2.000 δολαρίων, αντίστοιχα, με τα οποία διαπραγματεύτηκαν πριν από δύο εβδομάδες για πρώτη φορά από πέρυσι.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν αμφίδρομα για αρκετές ημέρες, με την αστάθεια να έχει επιστρέψει στα χαμηλά του στις αρχές Μαρτίου, πριν ξεκινήσει η τραπεζική κρίση και γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ανοδικούς καταλύτες του κρυπτονομίσματος φέτος.

Τώρα, τα προβλήματα στην First Republic θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος και πάλι, σύμφωνα με τον Matt Hougan, επικεφαλής επενδύσεων στη Bitwise Asset Management.

«Η κρυπτογράφηση κάνει ράλι κατά τη διάρκεια τραπεζικών κρίσεων και φαίνεται ότι η τραπεζική κρίση μπορεί να μην έχει τελειώσει», είπε ο Hougan.

Το Bitcoin σημείωσε ράλι 22% τον Μάρτιο καθώς η κρίση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ άνοιξε τα μάτια των επενδυτών στις πιθανές χρήσεις του ως αντιστάθμισης έναντι της αβεβαιότητας και ως εναλλακτικό τραπεζικό σύστημα.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα αυξήθηκαν, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ κινήθηκε χαμηλότερα και βρισκόταν σε ρυθμό για τη χειρότερη μέρα από τις 12 Απριλίου, όταν το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα υψηλά του φέτος. Τα δύο τείνουν να έχουν μια αντίστροφη σχέση.

Εν τω μεταξύ, ο rolling correlation 30 ημερών του Bitcoin με τον χρυσό ανεβαίνει από τον Μάρτιο και τώρα βρίσκεται στο 57%, το υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko. Σημειώνεται ότι οι κυλιόμενες συσχετίσεις (rolling correlations) είναι συσχετίσεις μεταξύ δύο χρονοσειρών σε ένα κυλιόμενο χρονικό παράθυρο. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου συσχέτισης είναι ότι απεικονίζει τη συσχέτιση μεταξύ δύο χρονοσειρών με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα