Σε στενό εύρος διατηρήθηκαν οι τιμές του χρυσού σήμερα Δευτέρα, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη στρατηγική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Ο χρυσός spot άλλαξε ελάχιστα στα 1.981,26 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,07% στα 1.991,80 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού αγωνίζονται για κατεύθυνση καθώς οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της FXTM. «Η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ έχει περιορίσει τα ανοδικά κέρδη, ενώ οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι φόβοι ύφεσης συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους χρυσόβουλους», δήλωσε ο αναλυτής.

Οι αγορές τοποθετούν τις πιθανότητες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 90%, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Η επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαΐου.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν κάτω από το όριο των 2.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, λόγω επιθετικών δηλώσεων αξιωματούχων της Fed και μετά τη δημοσίευση ερευνών που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ και της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον Απρίλιο.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, δήλωσε ότι η αγορά χρυσού θα χρειαζόταν μια ακόμη μεγαλύτερη διόρθωση για να προκαλέσει οποιαδήποτε αναγκαστική μακροχρόνια ρευστοποίηση, η οποία παραμένει ένας σχετικά μικρός κίνδυνος επειδή ο χρυσός μακράς διαρκείας διατηρείται πάνω από την στήριξη μεταξύ 1.955 και 1.960 δολαρίων.

Το spot ασήμι ήταν σταθερό στα 25,04 δολάρια η ουγγιά.

Η Κίνα σχεδιάζει να επιταχύνει τις ηλιακές εγκαταστάσεις βιομηχανικής κλίμακας, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ζήτηση φωτοβολταϊκού αργύρου, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Heraeus.

Η πλατίνα υποχώρησε 1,6% στα 1.106,36 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1% στα 1.586,57 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα