Πιθανώς βρέθηκαν και ανθρώπινα λείψανατα στα συντρίμμια που ανασύρθηκαν από το υποβρύχιο Titan στον Ατλαντικό Ωκεανό, τα οποία να ανήκουν στους πέντε επιβάτες του, αναφέρει η αμερικανική ακτοφυλακή.

Τα συντρίμμια του υποβρυχίου που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Σεντ Τζονς του Καναδά την Τετάρτη. Μεταξύ των όσων ανασύρθηκαν είναι ένα μεγάλο, λευκό τμήμα καμπυλωτού μετάλλου, ένα αντικείμενο γεμάτο καλώδια άλλα και μηχανικά μέρη του υποβρυχίου. 

Αμερικανοί επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν επίσημη ανάλυση για να διαπιστωθεί αν όντως βρήκαν και λείψανα κατά την διαδικασία της ανάσυρσης, ενώ το Συμβούλιο Θαλάσσιων Ερευνών (MBI) της ακτοφυλακής θα μεταφέρει τα συντρίμμια σε λιμάνι των ΗΠΑ για περαιτέρω ανάλυση και έλεγχο.

Ο πρόεδρος του MBI, ο πλοίαρχος Τζέισον Νόιμπαουερ, τόνισε σε δήλωσή του ότι «υπάρχει ακόμη σημαντικός όγκος εργασίας που πρέπει να γίνει για να κατανοήσουμε τους παράγοντες που οδήγησαν στην ενδόρρηξη του Titan και να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία».

Υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceantGate, Στόκτον Ρας, ο Βρετανός επιχειρηματίας Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος δύτης Ανρί Πολ Νερζολέ και ο πακιστανικής καταγωγής επιχειρηματίας Σαζάντα Νταγούν μαζί με τον γιο του, Σουλεμάν, που ήταν Βρετανοί πολίτες.

Η OceanGate έχει επικριθεί για τις πρακτικές ασφαλείας της και πρώην εργαζόμενοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το υποβρύχιο Τιτάν, το οποίο δεν υπόκειται σε κανονισμούς.

Titan: Ξεκινά η έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους

Υποβρύχιο Titan: «Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του γιου μου»

Titan- Οι επιβάτες δυστυχώς χάθηκαν δηλώνει η OceanGate- Καταστροφική έκρηξη στο υποβρύχιο, λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Διαβάστε ακόμη: