Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανήγγειλε ξανά πως θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τις ραδιοφωνικές άδειες, με ορίζοντα αδειοδότησης για το ραδιόφωνο, αλλά και τις περιφερειακές άδειες το 2023! Υπενθυμίζεται ότι είχε συσταθεί πάλι ομάδα εργασίας για τις ραδιοφωνικές άδειες, στην οποία είχαν καταθέσει επιμέρους προτάσεις για την αδειοδότηση τόσο οι ιδιοκτήτες της ΕΙΙΡΑ όσο και οι εργαζόμενοι της ΕΤΕΡ.

Τα πορίσματα εκείνης της ομάδας εργασίας κατατέθηκαν σε μορφή σχεδίου νόμου, αλλά δεν παρουσιάστηκαν ποτέ από το αρμόδιο υπουργείο. Σχεδόν δέκα μήνες μετά η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσλαμβάνει με απευθείας ανάθεση έργου τέσσερεις άλλους ειδικούς μέχρι τον Απρίλιο του 2023!

Οι τέσσερεις αναθέσεις έργου, τις οποίες είχε αποκαλύψει η στήλη, αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» και προβλέπουν τις αμοιβές των ειδικών, 22.500 ευρώ στον Σ.Σ. για τη νέα νομοθεσία ραδιοφωνικών σταθμών, 22.500 ευρώ στον Κ.Ν. για τις ραδιοφωνικές άδειες, 49.250 ευρώ στον Η.Θ. για την κατάρτιση νομοθεσίας για περιφερειακές και ραδιοφωνικές άδειες και 30.750 ευρώ στον Χ.Ε. για το ίδιο έργο. Με τον τρόπο αυτό οι άδειες στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στο ραδιόφωνο «Β» μετατρέπονται σε ανοιχτό χαρτί διαπραγμάτευσης με τους εκδότες και ιδιοκτήτες ραδιοφώνου εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την τηλεοπτική αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών και του ραδιοφώνου, αγνοεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παραμερίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα χορήγησης των αδειών, και πριμοδοτεί το χάος στις ραδιοφωνικές συχνότητες.