Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων σημείωσαν τη περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους σε πάνω από ένα χρόνο , προκαλώντας την πρώτη αύξηση της ζήτησης στεγαστικών δανείων σε ένα μήνα.

Ο συνολικός όγκος αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε κατά 2,5% την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών.

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων ($726.200 ή λιγότερο) μειώθηκε στο 7,61% από 7,86%, με τις μονάδες να πέφτουν στις 0,69 από 0,73 (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας προέλευσης) για δάνεια με μείωση 20%. πληρωμή.

«Η μείωση των επιτοκίων της περασμένης εβδομάδας οφείλεται στην ενημέρωση έκδοσης του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, στη δήλωση της Fed τον Νοέμβριο του FOMC και στα στοιχεία που δείχνουν μια πιο αργή αγορά εργασίας», δήλωσε ο Joel Kan, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος στο MBA.

Οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικού δανείου αυξήθηκαν κατά 2% για την εβδομάδα και ήταν 7% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι πολύ κοντά στο σημείο που ήταν εκείνη την εποχή πέρυσι, επομένως δεν υπάρχουν πολλά κίνητρα για αναχρηματοδότηση.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών αναχρηματοδοτήθηκαν πριν από δύο χρόνια, όταν τα επιτόκια κυμαίνονταν κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών ιδιοκτητών κατοικιών φέρει στεγαστικά δάνεια με επιτόκια κάτω του 4%.

Οι αιτήσεις για υποθήκη για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 3% για την εβδομάδα, αλλά ήταν 20% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Η μείωση των επιτοκίων εξακολουθεί να μην είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις υψηλές τιμές των κατοικιών, οι οποίες εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω της πολύ χαμηλής προσφοράς κατοικιών προς πώληση.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ξεκίνησαν την εβδομάδα ελαφρώς υψηλότερα, αλλά αυτή την εβδομάδα υπάρχουν λιγότερα οικονομικά γεγονότα ή αναφορές που θα επηρεάσουν τα επιτόκια. Ο συνδυασμός της περασμένης εβδομάδας ότι η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και μια χαμηλότερη από την αναμενόμενη μηνιαία έκθεση απασχόλησης ήταν η τέλεια καταιγίδα για τη δραματική κίνηση χαμηλότερα στα επιτόκια.

Διαβάστε ακόμη: