Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 150.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για 180.000 και κάτω από 297.000 τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% έναντι των προβλέψεων για 3,8% και του Σεπτεμβρίου 3,8%.

Εκτός από την αποτυχία του αριθμού των θέσεων, οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω στις θέσεις εργασίας του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ανήλθαν συνολικά σε 101.000.

Το Bitcoin (BTC) παρέμεινε χαμηλότερα στη συνεδρίαση αμέσως μετά την ανακοίνωση των θέσεων εργασίας εκτός αγροτικού τομέα στα 34.300 $.

Εν τω μεταξύ η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ έκανε στροφή 180 μοιρών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μεταβαίνοντας από την πανικόβλητη κίνηση πωλήσεων στην ιδέα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve έχει τελειώσει αυτόν τον κύκλο, καθιστώντας ξεκάθαρα την ακτή να αρχίσει να προσθέτει σταθερό εισόδημα στα χαρτοφυλάκια.

Μετά την άνοδο του 5% στις 19 Οκτωβρίου, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 4,64% πριν από αυτά τα νέα για την απασχόληση.

Η απόδοση του διετούς Treasury έχει υποχωρήσει παρόμοιο ποσό, με απόδοση 4,97% πριν από την έκθεση.

Η πτώση των αποδόσεων ήταν ένα όφελος για τις μετοχές, οι οποίες έχουν αποσυρθεί από την ύφεση που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου. Ο S&P 500 και ο Nasdaq αμφότεροι διαπραγματεύονται υψηλότερα κατά περίπου 5% τις τελευταίες συνεδριάσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Bitcoin .

Η πρόσφατη ανοδική κίνηση για την κρυπτογράφηση αποδόθηκε σε κάτι που θα μπορούσε να είναι επικείμενη έγκριση ενός spot ETF, αλλά στο βαθμό που η πτώση των επιτοκίων αναζωπυρώνει τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι μετοχές, το Bitcoin θα ωφεληθεί δυνητικά επίσης.

Διαβάστε ακόμη: