Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τους κορυφαίους καταναλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, αν και οι αναμενόμενες περικοπές στην προσφορά αργού από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία περιόρισαν τις απώλειες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 73 σεντς, ή 0,9%, στα 77,74 δολάρια το βαρέλι έως τις 1005 GMT, και το αμερικανικό αργό  West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε επίσης πτώση 72 σεντς, ή 1%, στα 73,14 δολάρια το βαρέλι.

«Οι έμποροι πετρελαίου μπορεί να είναι επιφυλακτικοί ενόψει του ΔΤΚ των ΗΠΑ και των οικονομικών στοιχείων της Κίνας αργότερα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, σχετικά με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν τη μικρότερη αύξηση θέσεων εργασίας σε δυόμισι χρόνια, αλλά ισχυρή αύξηση των μισθών.

Τα στοιχεία πιθανότατα θα κρατήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

Οι βοιμηχανικές τιμές της Κίνας υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε περισσότερα από επτά χρόνια τον Ιούνιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία τη Δευτέρα, καθώς η ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επιβραδύνθηκε.

Ωστόσο, οι τιμές του αργού μπορεί να ανακάμψουν μετά την ανακοίνωση του OPEC+ για περαιτέρω μείωση της προσφοράς, πρόσθεσε ο Teng.

Οι δείκτες αναφοράς πετρελαίου κέρδισαν περισσότερο από 4% την περασμένη εβδομάδα για να αγγίξουν τα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα μετά τη δέσμευση των μεγαλύτερων εξαγωγέων πετρελαίου στον κόσμο, Σαουδική Αραβία και Ρωσία, να εμβαθύνουν τις περικοπές εφοδιασμού τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα