Πολλά λόγια, συνεντεύξεις σε εφημερίδες και παρουσία σε συνέδρια και ουσία καμμία είναι ο απολογισμός των πρώτων έξι μηνών της παρουσίας Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Υπερταμείο.

Παρά τις προσδοκίες που αρχικά είχαν δημιουργηθεί, δυστυχώς στην πράξη καταδεικνύεται ότι η υπόθεση των μεγάλων υποθέσεων του Υπερταμείου έχει μπει σε ένα τέλμα, απόρροια αδράνειας, ενδεχόμενης ανικανότητας αλλά και επιπολαιότητας στην αντιμετώπιση των κρίσεων!

Φαίνεται πως στο Υπερταμείο τα παιδιά λειτουργούν μέσα στην καλή χαρά, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν και να αντιληφθούν πως από τα χέρια τους περνάει εν πολλοίς η πορεία της οικονομίας προς την ανάκαμψη!

Αντί να στρωθούν στη δουλειά και να προωθήσουν – επιλύσουν  ανοιχτά ζητήματα, όπως την προβληματική ΕΤΑΔ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίου και της ΔΕΠΑ Υποδομών, τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια, να ανοίξουν τις οικονομικές προσφορές για την Εγνατία οδό και άλλα πολλά, έχουν αρχίσει τις συνεντεύξεις σε μεγάλες εφημερίδες, δηλαδή την πολιτική προσωπικών δημοσίων σχέσεων και την υπερπροβολή του εαυτού τους!

Παράλληλα αντί να πετάξουν τους κάθε λογής νταραβεριτζήδες, προκηρύσσουν διαγωνισμούς για την πρόσληψη επικοινωνιακών συμβούλων!

Δυστυχώς οι πρώτες 180 μέρες του Γρ. Δημητριάδη στον νέο του ρόλο χαρακτηρίζονται από μηδενική αποτελεσματικότητα, πολλά και παχιά λόγια, κοινώς φρου φρου κι αρώματα, αλλά και μια τάση υπερπροβολής μέσα από συνεντεύξεις και δημόσιες παρουσίες!

Η εικόνα του Υπερταμείου δημιουργεί την ώρα τούτη μείζονος σημασίας προβληματισμό για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στον βαθμό που τούτο συνεχισθεί οι ευθύνες της κυβέρνησης θα είναι μεγάλες τόσο για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων που αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων όσο και για τον εθνικό σκοπό μείωσης του κράτους και προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων!