Το Ισραήλ υπέγραψε τη συμφωνία ύψους 1.44 δισεκατομμυρίων σέκελ (400 εκατομμυρίων ευρώ) για την πώληση στην Ελλάδα των ισραηλινής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών ρόλων μεγάλου βεληνεκούς SPIKE – NLOS, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/04), το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

«Αυτό το έργο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά συμφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας και υπογραμμίζει περαιτέρω την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών και των αμυντικών μας εγκαταστάσεων, καθώς και την αμοιβαία μας δέσμευση για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε νωρίτερα μέσα στο έτος, την απεμπλοκή της διαδικασίας για την προμήθεια των SPIKE – NLOS, τα οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε ελικόπτερα «Απάτσι» της Αεροπορίας Στρατού, σε κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και ενδεχομένως, λέμβους των Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από πλοία, ελικόπτερα τύπου «Απάτσι», αλλά και αυτοκίνητα, ενώ, λειτουργούν και με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να πλήττουν στόχους με πολύ μεγάλη ακρίβεια σε ξηρά και θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη: