Σε αγορά της επιχείρησης ελαστικών της Goodyear Tire & Rubber έναντι 905 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η Yokohama, στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου επέκτασης του ιαπωνικού κατασκευαστή.

Η επιχείρηση OTR θα αποτελέσει μελλοντικό μοχλό ανάπτυξης, ανέφερε η Yokohama σε δήλωσή της σχετικά με την εξαγορά τη Δευτέρα 22/7, η οποία επιβεβαίωσε προηγούμενη αναφορά του Bloomberg News. Σε ξεχωριστή δήλωση, η Goodyear δήλωσε ότι θα διατηρήσει το τμήμα της επιχείρησης που παρέχει ελαστικά OTR για στρατιωτικές και αμυντικές εφαρμογές των ΗΠΑ. Η συναλλαγή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2025.

Η Yokohama βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες με την Goodyear για την επιχείρηση OTR μετά την αποχώρηση άλλων μνηστήρων, ανέφερε το Bloomberg News νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν εντείνει τις συμφωνίες σε κλάδους που κυμαίνονται από τη βιομηχανία μέχρι την υγειονομική περίθαλψη και την τεχνολογία, αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό για να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση και την επέκταση εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στην πατρίδα τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα προϊόντα της Yokohama Rubber περιλαμβάνουν ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και για βιομηχανικά οχήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Τα ελαστικά OTR χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες όπως η εξόρυξη. Τα άλλα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν ιμάντες μεταφοράς, ελαστικές πλάκες και φτερά θαλάσσης, καθώς και εξοπλισμό που σχετίζεται με το γκολφ. Η μετοχή της Yokohama Rubber υποχώρησε κατά 1,6% στο Τόκιο τη Δευτέρα.

Η Goodyear, με έδρα το Akron του Οχάιο, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι αναζητά εναλλακτικές λύσεις για τη χημική της επιχείρηση, το εμπορικό σήμα Dunlop και τη μονάδα OTR, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία το ονόμασε σχέδιο «Goodyear Forward».

Διαβάστε ακόμη: