Την αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της εμπορικής λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Ξιφαράς, πρόεδρος της ΔΕΠΑ, καθώς προβλέπεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2024, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δοκιμών «θέσης σε λειτουργία» του έργου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ξιφαράς, «αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο θα είναι καθοριστικό για την εγκαθίδρυση ενός δυναμικού περιφερειακού κόμβου εμπορίας φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, ενισχύοντας σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής».

Εκτιμάται ότι ο σταθμός της Αλεξανδρούπολης θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της Πρωτοβουλίας του Κάθετου Διαδρόμου, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα και την ανθεκτικότητα του ενεργειακού δικτύου της περιοχής, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών.

Η ανάρτηση του Κώστα Ξιφαρά

Ξεκινάμε ! Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Πατρίδα μας και στο οποίο συμμετέχουμε σαν εταιρία μπαίνει σε λειτουργία. Μετά τον διασυνδετηριο αγωγό ICGB, το ενεργειακό παζλ συμπληρώνεται καθώς η Εμπορική Λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2024, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δοκιμών «θέσης σε λειτουργία» του έργου! Αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο θα είναι καθοριστικό για την εγκαθίδρυση ενός δυναμικού περιφερειακού κόμβου εμπορίας φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, ενισχύοντας σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.
Επιπλέον, ο σταθμός θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της Πρωτοβουλίας του Κάθετου Διαδρόμου, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα και την ανθεκτικότητα του ενεργειακού δικτύου της περιοχής, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών.
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Gastrade, τη διοίκηση και όλους τους μετόχους και τις ομάδες τους για την αφοσίωση που έδειξαν για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.

Διαβάστε ακόμη: