Ο David Zaslav, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, αποκάλυψε, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των κερδών τέταρτου τριμήνου της εταιρείας, την περίοδο κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης τηλεοπτικής σειράς Harry Potter.

Όπως ανέφερε, η σειρά θα κάνει την πρεμιέρα της το 2026. Επομένως, μεσολαβούν περίπου δύο χρόνια μέχρι την άφιξη του πρώτου επεισοδίου.

Παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο ως franchise

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας Harry Potter στον κινηματογράφο, ενώ πέρυσι, το 2023, κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Hogwarts Legacy, το οποίο σημείωσε τρομακτική επιτυχία, με 24 εκατ. αντίτυπα σε πωλήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκεκριμένο franchise παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στις ΗΠΑ, το Hogwarts Legacy έγινε το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2023, σπάζοντας ένα 14ετές σερί της βιομηχανίας, κατά το οποίο την πρώτη θέση κατείχε κάποιο παιχνίδι της σειράς Call of Duty, είτε κάποιο παιχνίδι της Rockstar. Στην Ευρώπη, το παιχνίδι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, όσον αφορά τις πωλήσεις για το 2023.

Μία σεζόν για κάθε βιβλίο

Το project έχει ήδη επτά σεζόν στα σκαριά, μία για κάθε βιβλίο της J.K. Rowling, η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα συμμετέχει στην παραγωγή. “Έχουμε περιγράψει ξανά τον ενθουσιασμό μας για τον Harry Potter”, δήλωσε ο Zaslav.

“Περάσαμε πολύ χρόνο με την J.K. και την ομάδα της”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος στους συνομιλητές του. “Και οι δύο μεριές είναι ενθουσιασμένες με την ιδέα της αναβίωσης αυτού του franchise. Οι συζητήσεις μας ήταν φανταστικές. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μια δεκαετία νέων ιστοριών με τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο”, συνέχισε.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν, αλλά δεν περιμένουμε, φυσικά, τους πρωταγωνιστές των ταινιών, δηλαδή τον Daniel Radcliffe ή την Emma Watson, για παράδειγμα. Η Warner Bros. έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι τον Harry, την Hermione, τον Ron και τους υπόλοιπους χαρακτήρες θα τους υποδυθεί ένα εντελώς νέο cast και όχι οι συνήθεις ύποπτοι.

Διαβάστε ακόμη: