Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως οι πρωταγωνιστές των ταινιών του μικρού μάγου Harry Potter θα εμφανιστούν ξανά μαζί σε ένα reunion επεισόδιο που θα προβληθεί την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Εν αναμονή αυτής της επανένωσης των αγαπημένων ηρώων μπροστά στην κάμερα, συγκεντρώσαμε παρακάτω το πού βρίσκεται ο καθένας τους σήμερα, 2ο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας.

Daniel Radcliffe – Harry Potter

Έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο για τον ομώνυμο ρόλο του στις ταινίες του Harry Potter. Ξεκίνησε στη θεατρική σκηνή το 2007 και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες – ως Arthur Kipps στη Γυναίκα με τα Μαύρα, Allen Ginsberg στο Kill Your Darlings και Tim Jenkin στο Escape from Pretoria – αλλά καμία δεν ήταν κοντά στην κλίμακα της επιτυχίας των ταινιών που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό.

Emma Watson – Hermione Granger

Με ίσως την πιο επιτυχημένη καριέρα μετά τη συμμετοχή της στις ταινίε του Harry Potter ως εκπαιδευόμενη μάγισσα, η Emma Watson κέρδισε την αναγνώριση για τους ρόλους της σε ταινίες blockbuster, καθώς και για τον ακτιβισμό της – που της έδωσε μια θέση στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού Time το 2015. Έπαιξε τη Sam στο Perks of Being a Wallflower και τη Meg στο δράμα Little Women. Η ταινία Beauty and the Beast, στην οποία πρωταγωνιστεί ως Belle, κατατάσσεται μεταξύ των ταινιών με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών. Είναι πρέσβειρα καλής θέλησης των γυναικών του ΟΗΕ και βοήθησε στην έναρξη του HeForShe, του κινήματος που τάσσεται υπέρ της έμφυλης ισότητας, καθώς και του Time’s Up UK -του αντίστοιχου #MeToo στη Βρετανία.

Rupert Grint – Ron Weasley

Πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από ελάχιστα γνωστά project, όπως το Driving Lessons και το Cherrybomb, αλλά τα περισσότερα αγνοήθηκαν από τους κριτικούς. Παρά τη στροφή του στο θέατρο και τη συμμετοχή του στη μαύρη κωμωδία Mojo του Βρετανού, Jez Butterworth, η καριέρα του δεν άνθισε τόσο όσο αρκετοί θα περίμεναν. Άνοιξε ένα ξενοδοχείο στο Χέρτφορντ, το οποίο έκλεισε τέσσερα χρόνια αργότερα. Προηγουμένως, είχε αποκαλύψει ότι σκεφτόταν να σταματήσει την υποκριτική μετά την ένταση των ταινιών του Harry Potter. Αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αφού έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική σειρά θρίλερ του M. Night Shyamalan, Servant, στο Apple TV.

Tom Felton – Draco Malfoy

Ο ρόλος του στον Harry Potter τον έκανε ευρέως γνωστό. Έπειτα από αυτό, έλαβε μέρος και στην πολύ επιτυχημένη ταινία του 2011 «Ο πλανήτης των Πιθήκων: Η εξέγερση», αν και η συμμετοχή του δεν γνώρισε μεγάλης απήχησης. Συμμετείχε, επίσης, στην τηλεοπτική μίνι σειρά «Λαβύρινθος» καθώς και στο δράμα εποχής “Belle”, το οποίο έτυχε πολλών θετικών κριτικών. Ο Felton είναι και δεινός μουσικός με πολλά τραγούδια του να είναι επιτυχίες σε πλατφόρμες όπως το Youtube και το Spotify.

Bonnie Wright – Ginny Weasley

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες με αμφιλεγόμενες κριτικές. Έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνή στο “The Moment of Truth” το 2013 και την επόμενη χρονιά συμμετείχε σε ένα spin-off διασημοτήτων του “The Great British Bake Off”, αλλά η δουλειά της ως σκηνοθέτης θεωρείται πιο επιτυχημένη. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου με πτυχίο στη δημιουργία ταινιών, σκηνοθέτησε το ενήλικο δράμα “Separate We Come, Separate We Go”, το οποίο προβλήθηκε στις Κάννες με την μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς.

Harry Melling (Dudley Dursley)

Ο ρόλος του στις ταινίες του Harry Potter ήταν μικρός, αλλά αξιοσημείωτος. Έκτοτε πρωταγωνίστησε στη «Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς» των αδερφών Κοέν καθώς και σε πολλές παραγωγές στο θέατρο. Συμμετείχε, επίσης, στη σειρά του BBC, Merlin, και πιο πρόσφατα, στην παγκόσμια επιτυχία του Netflix, “The Queen’s Gambit“.