Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η Αρχή για την Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος διαβίβασε στους οικονομικούς εισαγγελείς δύο ακόμη πορίσματα.

Το ένα από αυτά παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί περιλαμβάνει στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα.

Η Αρχή σε συνεργασία με τους μηχανισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας αναζήτησε την προέλευση των κεφαλαίων που επενδύθηκαν στα συγκεκριμένα πανάκριβα ακίνητα.

Το πρόβλημα είναι ότι η πολυδαίδαλη διαδρομή, σε συνδυασμό με κάποιες συναλλαγές με εταιρείες που έχουν έδρα τη Βουλγαρία, κρύβουν την πραγματική προέλευση των κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, η μεθοδολογία που ακολούθησε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αποτελεί την επιτομή του ξεπλύματος.

Παράλληλα τα κίνητρα για προσέλκυση κεφαλαίων χωρίς προηγουμένως να γίνει έλεγχος νομιμότητας από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά σε διάφορες ύποπτες συναλλαγές ανάμεσα σε έναν επιχειρηματικό όμιλο και διάφορες δορυφορικές εταιρείες που είχαν στηθεί από τον ίδιο επιχειρηματία.

Διαβάστε ακόμη: