Ξεπέρασαν τις προβλέψεις και τις προσδοκίες των αναλυτών χρηματοοικονομικών οίκων τα αποτελέσματα εννιαμήνου της Mytilineos, τα οποία ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Έξι χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες διατηρούν τις συστάσεις αγοράς της μετοχής διατηρώντας την τιμή – στόχο της μετοχής που έχουν θέσει με βάση τις προηγούμενες αναλύσεις τους. ενώ η Εθνική διατηρεί η σύσταση Outperform και αυξάνει την Τιμή Στόχος στα €23.

Επιπλέον εκτιμούν ότι η εταιρία θα γράψει νέο ρεκόρ κερδοφορίας και την επόμενη χρονιά.  

Αναλυτικά:

Η Εθνική Χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την αξιολόγηση της «outperform» για τη Mytilineos και δίνει τιμή στόχο τα 23 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 47% πάνω από τα σημερινά επίπεδα.

Η Εθνική βασίζει την ανάλυση της στις προβλέψεις που κάνει για το 2022-2023 και σύμφωνα με αυτές η τιμή του αλουμινίου θα διαμορφωθείς τα 3.100 δολάρια ανά τόνο και της αλουμίνας στα 480 δολάρια ανά τόνο. Επίσης προβλέπει περισσότερα έργα EPC στους τομείς των ΑΠΕ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας μετά την πανδημία.

Επιπλέον, οι αναλυτές της εκτιμούν ότι ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής CCGT 826 MW θα λειτουργήσει κατά το ήμισυ το 2022, ενώ το 2023 θα είναι πλήρως λειτουργική.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Μυτιληναίος υπερέβησαν τις εκτιμήσεις μας παρά τα αυξημένα ενεργειακά κόστη, τονίζει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της στην οποία επισημαίνει ότι η εικόνα του 2022 παραμένει θετική για την εταιρία.

Η χρηματιστηριακή στέκεται και στον κλάδο μεταλλουργίας, επισημαίνοντας ότι επωφελήθηκε από τις τιμές του αλουμινίου που βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ και ο κλάδος έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιτάχυνε την εκτέλεση έργων.

Η Πειραιώς επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 19,5 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή.

Η Citi απευθύνει σύσταση για αγορά (BUY) αλλά και τιμή στόχο τα 21,5 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 40% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σημαντικό περιθώριο ανόδου της τάξης του 39%  βλέπει η Citigroup για την μετοχή της Mytilineos ενώ τοποθετεί την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση στο 2,8%. 

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι η ισχυρότερη κερδοφορία της Mytilineos στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να χαιρετιστεί από την αγορά και τους επενδυτές, και έτσι επαναλαμβάνει τη σύσταση “buy” για τη μετοχή της με τιμή-στόχο τα 21,5 ευρώ.

Οπως σημειώνει η Citigroup, τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της Mytilineos υπογραμμίζουν τα δυνατά σημεία του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, επιτρέποντάς της να κεφαλαιοποιήσει τις ισχυρότερες τιμές ενέργειας, ενώ το ενεργειακό κόστος στις δραστηριότητές της στο αλουμίνιο παραμένει σε μεγάλο βαθμό αντισταθμισμένο λόγω της μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη Citi η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ενώ προβλέπει σημαντική αύξηση της για το 2022.

Η Wood διατηρεί τη θέση της σύμφωνα με την οποία η Mytilineos οδεύει σε ρεκόρ κερδοφορίας το 2022 με τα EBITDA να ξεπερνούν τα 500 εκ. ευρώ.

Η Pantelakis Χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εννιαμήνου της εταιρίας ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα και θέτει ως τιμή στόχο τα 17,4 ευρώ ανά μετοχή.

Η Axia σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εισηγμένης υπερέβησαν τις προσδοκίες, με τους κλάδους μεταλλουργίας και κατασκευής έργων βιώσιμης ανάπτυξης να αντισταθμίζουν τη μικρότερη συμβολή από τον κλάδο ενέργειας.

Η Optima στην ανάλυσή της κάνει λόγο για ικανοποιητικό τρίμηνο και ανθεκτικά αποτελέσματα σε περιβάλλον υψηλού κόστους. Επίσης δίνει έμφαση στον ισχυρό ισολογισμό της εισηγμένης καθώς η αύξηση του χρέους δικαιολογείται από τις αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και το επενδυτικό πρόγραμμα.

Η Βeta Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου που διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις λόγω καλύτερων επιδόσεων των τομέων ενέργειας και αερίου. «Μας αρέσει η μετοχή λόγω των θετικών προοπτικών στους τομείς μεταλλουργίας και έργων ΑΠΕ.

Για ανθεκτικά αποτελέσματα εννεαμήνου που ανοίγουν το δρόμο για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας το 2021 κάνει λόγο η Euroxx. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη είναι καθ οδόν για EBITDA 340-350 εκατ. ευρώ το 2021. Όπως αναφέρει, η εταιρία είναι σε καλή θέση για να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση στις αγορές ενέργειας

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου υπερέβησαν κατά 6% τις προβλέψεις μας, επισημαίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. Τα αποτελέσματα αντανακλούν τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου μεταλλουργίας και τη βελτίωση στον τομέα έργων ΑΠΕ, που αντισταθμίζουν τη μικρότερη συμβολή του κλάδου ενέργειας και αερίου. Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις προσδοκίες για ιστορικό υψηλό στα κέρδη το 2021, τονίζει, εκτιμώντας ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 347 εκατ. ευρώ φέτος από 315 εκατ. ευρώ το 2020.