Σας έχω φρέσκα και άκρως αποκαλυπτικά νεότερα από την πολιτική επιθεώρηση που ανεβαίνει αυτό το διάστημα στη σκηνή της Κουμουνδούρου, με το σενάριο να αλλάζει από ώρα σε ώρα.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η «τριανδρία» των ισχυρών, δηλαδή ο Πολάκης, ο Παππάς και η Δούρου, φαίνεται ότι τα έχουν σπάσει οριστικά. Οι μεταξύ τους γέφυρες έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε σκέψη για κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου να θεωρείται πλέον μια κίνηση υψηλού ρίσκου, αν όχι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Η Ρένα Δούρου, από τη μία, κινείται με τη δική της στρατηγική ατζέντα. Επιδιώκει να αναλάβει η ίδια τα ηνία και να βρεθεί στην καρέκλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, εργάζεται για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου συνασπισμού αριστερών ομάδων και προσωπικοτήτων, στον οποίο προορίζει για τη θέση του επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά, στήνοντας ουσιαστικά ένα νέο πολιτικό σκηνικό.
Στον αντίποδα, ο Νίκος Παππάς τηρεί στάση αναμονής, τασσόμενος σθεναρά υπέρ ενός μοντέλου συλλογικής ηγεσίας. Η επιλογή του αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς μέσω της πολυαρχίας επιδιώκει να εξασφαλίσει έναν κρίσιμο ρυθμιστικό ρόλο για τον εαυτό του, ελέγχοντας τις ισορροπίες από το παρασκήνιο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Παύλος Πολάκης μοιάζει να είναι ο μόνος που βρίσκεται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα. Δηλώνει έτοιμος να οργανώσει ένα εσωκομματικό «πραξικόπημα» εδώ και τώρα, με μοναδικό στόχο να εκπαραθυρώσει τον Φάμελλο και να καταλάβει ο ίδιος, με μια κίνηση ματ, τα… ανάκτορα της Κουμουνδούρου.
Το απόλυτο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί και η έλλειψη κοινής γραμμής, αναγκάζει πλέον πολλά έμπειρα στελέχη να αναθεωρήσουν. Ζητούν πλέον επιτακτικά από τον Σωκράτη Φάμελλο να παραμείνει στη θέση του προέδρου για ένα ικανό διάστημα, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης αποσύνθεση. Μάλιστα, οι προειδοποιήσεις τους είναι δραματικές: τονίζουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία προς τη σύγκρουση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με οριστική διάλυση και τα στελέχη του με έναν άνευ προηγουμένου δημόσιο διασυρμό.
Το πιο κωμικοτραγικό της υπόθεσης; Ακόμη και ορισμένοι από εκείνους που έσπευσαν αρχικά να βάλουν την υπογραφή τους στο κείμενο αμφισβήτησης που διακινούσε ο Πολάκης, τώρα κάνουν πίσω ολοταχώς. Εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις και υπαναχωρούν, προβάλλοντας την μάλλον φαιδρή δικαιολογία ότι… δεν είχαν καταλάβει ακριβώς τι υπέγραφαν!
Διαβάστε ακόμη:
- Οκτώ ελληνικές ναυτιλιακές στις 20 πιο ωφελημένες από τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου
- Τα επικίνδυνα φλερτ του Άδωνι με τον Κασσελάκη και το «βέτο» του Μαξίμου
- Παράνομη η χρέωση των 0,80 ευρώ της Alpha Bank – Άμεσα εκτελεστή η δικαστική απόφαση
- Depancel Série R01: Το ρολόι που φέρνει την αισθητική των κλασικών αγωνιστικών αυτοκινήτων

