Με μια επιθετική κίνηση που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ρήξη με τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η πρόταση η οποία βέβαια θα πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο για εκλογή από τη βάση, τόσο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει εκλογή με ισχυρή νομιμοποίηση για να μην μπορούν να τον αμφισβητήσουν μετά από μια νέα εκλογική ήττα.

Στην εκκαθάριση του κόμματος από τη γερουσία των παλιών αριστερών στοχεύει και η πρόταση για καθιέρωση τριών θητειών για βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης μπορεί να πετάξει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Φίλη και τους υπόλοιπους αιώνιους βουλευτές, οι οποίοι έχουν αγκυλώσει με την παλιά αριστερά.

Γι΄ αυτό το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μπορεί να καταλήξει σε μετωπική σύγκρουση και οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

H δίωρη συνέντευξη στο KONTRA

Παράλληλα, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη για το νέος έτος στο KONTRA συνιστά μήνυμα προς τα λεγόμενα συστημικά κανάλια, εξάλλου οι σχέσεις του, τόσο με τους εκδότες, όσο και με τους καναλάρχες βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς συντάκτες, Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το βράδυ στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ενώ θα μιλήσει και για τις προτάσεις που δρομολογούν την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ.